vineri, 28 martie 2014

Sigla Forumului Alternativa Creştină

Încă de la înfiinţarea partidului, dorinţa noastră a fost să luptăm sub acelaşi simbol, monograma lui Hristos, alcătuită din combinaţia literelor greceşti X (“H”) şi P (“R”), sub care a luptat sfântul împărat Constantin cel Mare cel întocmai cu apostolii, atunci când a început opera de încreştinare a statului roman, pentru că am considerat că şi pe noi ne aşteaptă o operă de readucere în spaţiul public a unor valori morale şi teologice creştine, cum ar fi: credinţa în Dumnezeu, dragostea faţă de patrie şi ataşamentul faţă de familie, concepută în maniera tradiţională creştină, valori împinse la periferia societăţii de mentalitatea secularizată. Din acest motiv, pe siglă sunt înscrise cuvintele DUMNEZEU, PATRIA, FAMILIA, axisul valoric care ne va ghida în tot ce facem.
Într-o primă etapă, sigla noastră a avut chiar monograma clasică plasată în mijloc. Ne-am dat seama însă că ar putea exista o obiecţie din partea conducerii Bisericii, care ar putea să nu agreeze introducerea în bătălia politică a acestui simbol, chiar dacă, strict sub aspectul copyrightului, monograma lui Hristos a fost consacrată ca simbol al luptei politice şi militare din cadrul Imperiului Roman încreştinat şi este o valoare creştină care aparţine tuturor mărturisitorilor lui Hristos, fără ca cineva să aibă drepturi de autor în privinţa ei..
Am căutat atunci să aducem câteva stilizări, mai întâi folosind pentru cele două litere un font românesc vechi, rezultatul nefiind deloc neglijabil (este sigla neagră de pe tabelele de semnături, cu care ne vom înscrie la tribunal, urmând să o schimbăm după aceea cu asta cu floarea). A trebuit să mai ajustăm litera X, pentru a nu da unora motiv să creadă că am pus pe sigla noastră un simbol interzis prin lege.
Până la urmă, am decis ca în mijlocul siglei să fie plasată o floare stilizată, care redă, prin modul în care îi sunt poziţionate “frunzele”, axul floral şi floarea propriu-zisă, monograma lui Hristos.Floarea are opt colţuri, petale, care ne aduc aminte că deşi ducem lupta aici şi acum, privim spre "ziua a opta", care este împărăţia cerurilor, viaţa veşnică.
Floarea este inclusă într-un cerc, care formează, împreună cu un cerc concentric mai mare, o bandă pe care sunt înscrise cuvintele DUMNEZEU, PATRIA, FAMILIA, dispuse în formă de cruce, la baza crucii fiind scrisă denumirea partidului: Forumul Alternativa Creştină.
Între cele trei cuvinte, dispuse în partea de sus şi în lateral, şi între ele şi denumirea partidului, se află patru steluţe cu câte opt colţuri, simbolizând Steaua Betleemului sau Steaua Maicii Domnului, simbol vechi creştin, cunoscut şi folosit chiar şi de strămoşii noştri daci, înainte de Hristos, ca simbol al desăvârşirii. Numărul stelelor octogonale ne indică pe cei patru evanghelişti, de la (prin) care avem Cuvântul de viaţă dătător, iar dispunerea celor patru stele este în formă de X, amintind de crucea sfântului Andrei, apostolul dacilor. 

Un comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...