joi, 27 martie 2014

Campania de strângere de semnături pentru Forumul Alternativa Creştină




În conformitate cu Legea Partidelor Politice, fiecare tabel trebuie să cuprindă persoane din aceeaşi localitate, datele trebuie să fie corect înregistrate, iar tabelul să fie completat pe proprie răspundere de cel ce îl întocmeşte. Persoane din localităţi diferite trebuie înscrise în tabele diferite.

Tabelele se centralizează la adresa

Mihai-Silviu Chirila,
Comuna Tasca 
Judetul Neamt
CP 617445

Date de contact:

Mihai-Silviu Chirilă


Forumul Alternativa Creştină este deschis oricui doreşte să participe la o schimbare a modului în care se iau deciziile care privesc viaţa noastră ca persoane şi ca naţiune. Aşteptăm în rândurile noastre tineri entuziaşti şi bine intenţionaţi, oameni la vârsta deplinei maturităţi, căror experienţă profesioanală ne va fi de folos.

Oricine doreşte să se implice în conturarea de filiale în teritoriu poate lua legătura cu domnul secretar general Alexandru Moleanu, la adresa de mai sus.

22 de comentarii:

  1. N-ar fi mai bine ALTERNATIVA ORTODOXĂ? Și în loc de floare, semnul Sfintei Cruci?
    În rest, este foarte bine.
    Doamne ajută! Vă susțin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca va uitati mai atent, vedeti ca floarea e de fapt o stilizare a monogramei lui Hristos XP. Initial am dorit sa o punem asa cum o vedem cu toti in biserici, dar ne-am gandit sa nu protesteze conducerea Bisericii, asa ca am ales sa stilizam semnul sub care a increstinat Imperiul Constantin cel Mare. Ar fi bine si alternativa ortodoxa, dar am dorit sa nu dam presei munitie sa ne atace ca am facut un partid ultraortodox, ultranationalist etc. etc. Se stie ca in Romania crestinii majoritari sunt ortodocsi, cei de alte confesiuni si-au facut deja partidele lor, deci nu va fi o problema.

      Ștergere
    2. Eu chiar vreau sa vad un protest a prelatilor. I-am vedea doar pe cei din LOJE. Va ipseste curajul. DOAMNE AJUTA.

      Ștergere
    3. cui ii lipseste curajul? nu inteleg foarte bine despre ce vorbiti? ce legatura au prelatii, protest fata de ce?

      Ștergere
  2. Domnule Mihai-Silviu Chirilă,

    Vă susțin cu mare drag. Vă cunosc doar prin intermediul emisiunilor pe care le-ați realizat, dar care mi-au fost suficiente pentru a întrezări o fărâmă din sufletul dumneavoastră.

    Vă pot fi de folos cu ceva? Cu ce vă pot ajuta în acest efort la care vă înhămați?

    Vă doresc un post cu foloase duhovnicești.
    Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca doriti sa strangeti semnaturi pentru partid, va rog sa ma contactati la mailul fac.pt.ro@gmail.com, va dau un format de tabel. Daca doriti sa infiintati o filiala a partidului in localitatea de unde ne scrieti, puteti scrie la aceeasi adresa a partidului secretarului general, dl. Alexandru Moleanu. Va multumesc pentru interes.

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. daca imi dati o adresa de mail va trimit un tabel, in cursul zilei voi publica un tabel si pe acest blog si in alte media care vor fi interesate sa ne preia. Multumesc.

      Ștergere
  4. Toata sustinerea si din partea mea. Numai ca nu inteleg de ce se numeste Forum? Si intreb asta nu pentru ca initialele acestei organizatii ar face referire la un anume cuvant din limba engleza, ci pentru ca nu cred ca ar rezona prea bine in mintea romanilor cuvantul Forum. Ce e aia forum? Iertati de intrebare!
    Parerea mea este ca trebuie un nume mai... rasunator, ceva ce trebuie sa-ti ramana in memorie, ceva care indeamna la actiune... Ceva mai romanesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvantul "forum" ne duce cu gandul la piata publica in care se rezolvau problemele cetatenesti in Roma antica, la decizia libera si participativa a cetatenilor. Am ales forum, pentru a evita ideea de partid. Romanii nu mai vor sa vada partide. FAC nu face referire la un cuvant englez, ci la verbul "a face", fiind un indemn la actiune, la a aduce o contributie. cuvantul englez se scrie altfel, iar noi nu putem lasa sa piara un verb fundamental din limba noastra doar pentru ca seamana cu un cuvant trivial din alta limba. Sa dea Dumnezeu ca actiunile noastre sa fie romanesti si indreptate catre romani, ca atunci denumirea partidului va ramane in memorie. Multumesc pentru interes.

      Ștergere
  5. De asemenea, v-as sugera sa luati in calcul si ideile lui "cosminmatiu" de pe blogul "Saccsiv", cu care sunt si eu de acord.
    Si... nu vad in programul dumneavoastra pastrarea si recuperarea proprietatii pamanturilor si padurilor de catre romani, precum si interzicerea vanzarii lor si cercetarea cazurilor de retrocedari dubioase. Renegocierea Tratatului de aderare la UE, caci banuiesc ca de iesirea din ea nu poate fi vorba deocamdata.
    Apoi..."prosperitate economica pentru toti".... e cam mult spus. Niciodata nu o sa fie eradicata saracia complet. Poate ar trebui reformulat acest punct in: "ridicarea nivelului de trai a populatiei".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru sfaturi. vom lua seama de toate sfaturile care ne vin, vom incerca sa raspundem la cat mai multe dintre doleantele populatiei, care sunt si ale noastre, tinand insa seama si de situatia reala in care se afla tara si de ce se poate si ce nu se poate la momentul actual. Tot ce se poate vom face. Avem aceasta vointa politica, lucru pe care nici unul dintre politicienii de pana acum nu l-a avut.
      Noi am enuntat pentru acest moment cateva idei generale despre ce ne propunem sa facem. Atunci cand partidul va incepe sa lucreze pe departamente, cu siguranta ca si problema retrocedarilor si cea a interzicerii vanzarilor vor fi luate in discutie si vor primi o solutie. Din cate stiu, la problema vanzarilor de pamant catre straini functioneaza un principiu al reciprocitatii, care ar trebui sa se aplice pentru ca, pe moment, macar sa limiteze acest lucru. In viitor va trebui sa fie elaborate si alte metode prin care sa se controleze fenomenul.
      Despre renegocierea cu UE va vorbi omul nostru care se ocupa de relatia cu UE si care are obligatia de a gasi solutii pentru a iesi din situatia in care ne-a introdus o negociere catastrofala a intrarii in UE, acum 10 ani. Nu pot sa fac o promisiune de acest gen acum, pentru ca nu sunt specialist in legislatie europeana. tot ce pot sa va promit e ca Forumul Alternativa Crestina se opune oricarui transfer de suveranitate catre Bruxelles si va milita pentru o negociere la sange a oricarui tratat nou care va fi adus in discutie spre a fi votat. Pot de asemenea sa promit ca vom milita din toate puterile pentru ca nici o lege sau recomandare anticrestina care vine de la UE sa nu fie adoptata pur si simplu, inainte ca ea sa fi fost adaptata in asa fel incat sa nu lezeze interesele crestinilor.
      Exista tari in Europa in care populatia este prospera in totalitate, de aceea propunerea de prosperitate pentru toti nu este una populista. Eu cred ca Romania are capacitatea de a-si hrani intreaga populatie, pentru ca sa nu mai existe asemenea saracie. sigur ca prin prosperitate eu nu inteleg neaparat vile si masini luxoase, dar se pot gasi masuri de stimulare economica incat toata populatia sa aiba un trai decent. ne obliga si constitutia la asta.
      Cu stima,
      Mihai-Silviu Chirila

      Ștergere
  6. Intotdeaua vom merge pe principiul de a nu promite ce nu putem face, iar daca am promis ceva ce credeam ca putem face si nu am reusit sa facem, vom explica populatiei de ce nu s-a putut face ce am promis. excludem ideea de a minti populatia, chiar daca asta ne va prejudicia mesajul politic. consideram ca chiar daca la ora actuala nu se poate face mult pentru tara, din pricina situatiei interne si din interiorul UE in care ne aflam, totusi prezenta noastra in activitatea politica ne va permite macar sa informam populatia tarii de situatia reala in care ne aflam si de a-i trezi vigilenta. ceea ce nu e putin lucru

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Mihai,
    Ok, e frumos ce spui , dar sincer nu vad o strategie bine conturata la tine, si eu vreau sa scap tara asta scumpa de ordinarii astia care si-au batut joc de ea , dar asta nu inseamna ca mi-am formt un plan ...pana acum! Te rog, vino cu un plan despre pasii urmatori/actiunile pe care vrei sa le faci si atunci , daca sunt viabile (nu doar frumoase) ma voi alatura si eu tie , cu siguranta!
    Dupa cum stii si tu au fost multi are au promis/au avut planuri fabuloase si n-au facut nimic ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cateva principii despre ce dorim sa facem sunt cuprinse in "Initiativa nemteana", o platforma care se poate citi pe site (http://mihaisilviuchirila.blogspot.ro/2013/12/initiativa-nemteana.html). e o declaratie de principii, nu e un program complet de guvernare, e o viziune generala, un punct de pornire in discutiile ulterioare. pe masura ce se vor forma departamente de specialitate, fiecare va elabora o strategie pe domeniul sau: economic, financiar, juridic etc. doresc ca aceste strategii sa fie concepute de profesionisti de cea mai inalta calitate pe domeniile respective.
      va fi mult de lucru si cu conceperea acestor strategii si cu aplicarea lor.
      intre timp, partidul se va organiza, va strange semnaturi, se va inscrie in Registrul Partidelor Politice, se va organiza serios in teritoriu si va lua atitudine pe diverse puncte fierbinti de pe agenda: actele biometrice, proiectul de constitutie, apararea familiei crestine, interzicerea fracturarii hidraulice si altele.
      noi nu promitem decat ce putem sau ce se poate face. pentru a convinge de acest lucru nu am decat cuvantul meu. sper ca timpul va demonstra ca nu am inceput acest demers pentru a face un partid ca celelalte. multumesc pentru gandurile bune.

      Ștergere
    2. in tot procesul de concepere a strategiilor partidului vom tine mereu seama de opiniile celor care ne scriu, inspirandu-ne din nevoile si dorintele cetatenilor pentru a incerca sa le si dam un raspuns pertinent.

      Ștergere
  8. Doamne ajuta!
    Va imbratisez cu drag dl. Chirila, va sustin si voi strange si eu semnaturi.

    Valentin

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca sunt evreu ma pot inscrie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un partid politic este deschis oricarui cetatean. Daca va regasiti in ceea ce dorim noi sa facem, daca nu va deranjeaza ca noi suntem un partid crestin si ca in aceasta calitate vom impune un program politic cu puternice valente crestine, va puteti inscrie. :)

      Ștergere
  10. NU REUSIM SA INTELEGEM DOUA LUCRURI DESPRE DUMNEAVOASTRA DOMNULE MIHAI-SILVIU CHIRILA . Intii : cine sinteti cu adevarat ? Apoi : de ce sa avem incredere in dumneavoastra ? Interesant pentru oamenii inteligenti care sufla si-n iaurt !

    RăspundețiȘtergere
  11. Vorbiti la plural, ceea ce inseamna ca reprezentati un grup format din cel putin doua persoane, motiv pentru care va rog sa imi dati voie ca mai intai sa va multumesc pentru atentia pe care ati acordat-o propunerii mele, iar mai apoi sa va dau un raspuns mai elaborat.

    Ma intrebati cine sunt "cu adevarat". De ce credeti ca sunt cineva "cu adevarat" si altcineva "cu neadevarat"? Sunt cel pe care il vedeti pe acest blog, pe care il cititi in cele cateva articole si studii pe care le-am scris, cel pe care il auziti in emisiunile pe care le-am facut.
    Nu sunt o marioneta in mainile nimanui, nu sunt un "front man", in spatele caruia sa se afle cine stie ce forte oculte. Cine afirma contrariul, trebuie sa aduca si dovezi in sensul afirmatiilor sale.
    CV-ul meu este public, tot ce am realizat eu este acolo, recunosc nu este un CV atat de impresionant ca al altora, dar macar ce e acolo scris e si adevarat, nu e pus doar ca sa "intre la CV".
    Trebuie sa aveti incredere in dorinta dumneavoastra de a face o schimbare in bine in aceasta tara. Eu nu am cerut niciodata nimanui sa aiba incredere in mine, pentru ca eu sunt crestin si, la randul meu, imi pun increderea doar in sfantul si bunul Dumnezeu. Eu nu sunt un lider harismatic, nu sunt o zeitate olimpiana coborata in mijlocul muritorilor. sunt un om obisnuit care s-a saturat de tot ce inseamna politician roman si vrea sa participe activ la bunastarea tarii sale.

    Respect precautia oamenilor inteligenti, care sufla si in iaurt, insa, cu acelasi respect, mi-as fi dorit ca aceasta precautie sa o fi avut romanii inteligenti si cand l-au votat pe Iliescu, in 1990, 1992 si in 2000, pe Constantinescu, in 1996, pe Basescu, in 2004 si 2009, si, cu voia dumneavoastra pe Klaus Iohannis in 2014. Poate Romania era o alta tara daca oamenii inteligenti ar fi suflat in iaurt si in 1990, cand au adus FSN la putere, si in 1992, cand au adus PDSR, si in 1996, cand au adus CDR, si in 2000, cand au adus PSD, si in 2004, cand au adus DA, si in 2008, cand au adus PDL-PSD, si in 2010, cand au adus PDL, si in 2012, cand au adus PSD-PC, si in 2014, cand votandu-l pe Iohannis au adus din nou PDL la putere. Daca in aceste tururi de scrutin, oamenii inteligenti ar fi suflat si in iaurt, eu acum m-as fi delectat cu placutele mele activitati carturaresti de traducator si teolog si cu si mai placuta activitate de tata de prunc abia nascut, lasand destinele patriei pe seama unor barbati de stat care stiu ce fac. Ar fi fost minunat...

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...