luni, 11 august 2014

Drept la replică refuzat de ziarul Gândul



Faţă de cele scrise în articolul Domnii Chirilă şi Moleanu pregătesc un SuperFAC de România..., conceput în urma interviurilor telefonice realizate separat cu subsemnatul şi cu domnul Alexandru Moleanu şi publicat în cotidianul Gândul, din 24 iulie 2014, doresc să fac următoarele precizări:
1.   Domnul Alexandru Moleanu a exprimat opinii cu caracter personal, care nu se regăsesc în documentele şi doctrina Forumului Alternativa Creştină, un partid creştin-democrat inspirat din morala creştină, care respectă legea şi regulile jocului democratic.   
2.    Ne place să credem că expresia “SuperFAC de România” dă glas doar unei previziuni politice optimiste referitoare la creşterea fulminantă a viitorului partid.
3.   Formularea din şapou: “…să salveze ţara de la «o invazie mondială a evreilor»” nu aparţine niciunuia dintre noi şi nu se regăseşte în niciunul dintre documentele FAC.
4.  Preluarea din programul politic al partidului: ”Întrucât au creat o îngrijorare sporită în rândul populaţiei cu privire la potenţialul de îngrădire a libertăţilor personale, (n.r.- FAC) va elimina tehnologia biometrică” este inexactă, în document scriind: ”Întrucât au creat o îngrijorare sporită în rândul populaţiei cu privire la potenţialul de îngrădire a libertăţilor personale, va elimina obligativitatea tehnologiei biometrice”. 
5.     Referirea la nerecunoaşterea echivalării parteneriatului civil sau concubinajului cu căsătoria nu se referă în mod expres la persoanele aparţinând minorităţilor sexuale, ci şi la parteneriatul civil sau concubinajul heterosexual, şi se situează în litera şi spiritul art. 277 din Noul Cod Civil, care se numeşte “Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria”.
6.   Pentru clarificarea cuvintelor „milităm exclusiv pentru acest mod de a se concepe familia”, precizez că e vorba de modul actual, tradiţional, al uniunii liber consimţite dintre un bărbat şi o femeie, consfinţit de art. 258 (4) şi art. 259 (1, 2) din Noul Cod Civil.


                                                                                                                                      Mihai-Silviu Chirilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...