joi, 14 aprilie 2011

Credinţă şi tradiţii nemţene 8

O convorbire cu parintele Spiridon, de la Mănăstirea Petru Vodă, despre cumpătare, despre cum se poate mântui creştinul zilelor noastre ascultând de voia lui Dumnezeu şi stând mereu în relaţie cu duhovnicul său.

Tăierea voii proprii a fost întotdeauna şi a rămas şi în zilele noastre calea de apropiere faţă de Dumnezeu.Cu atât mai mult în zilele noastre este mai valoroasă această experienţă cu cât suntem învăţaţi de mici copii să ne facem voia proprie şi numai voia proprie, să nu lăsăm pe nimeni să decidă în locul nostru, să nu acceptăm nici un alt sfat decât sfatul propriei întelegeri a lumii. Rezultatele dezastruoase ale acestei mentalităţi nici nu mai merită discutate.

O emisiune sub auspiciile sfinţilor închisorilor, după cum vedeţi şi din icoana din fundal, în care se spun unele adevăruri destul de dureroase pentru trecutul recent al Bisericii noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...