vineri, 21 noiembrie 2014

En délirant sur les quais de la Dambovita


După euforia naţională a alegerii lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României, au apărut în spaţiul public unele manifestări care pot fi încadrate fără nicio problemă în ceea ce se numeşte îndeobşte hate speech. Ne vom ocupa de una singură, stupefiantă prin modul violent în care îşi permite să insulte Biserica Ortodoxă Română.  
Coincidenţă sau nu, la câteva ore după ce românii şi-au ales un preşedinte de confesiune protestantă, pe agenţia de ştiri Hotnews, cunoscută pentru loialitatea faţă de unul dintre partidele aflate în tabăra lui Iohannis, apare un articol[1] care îndeamnă la combaterea Bisericii Ortodoxe Române, pe care o identifică drept “o tumoare de pe corpul social al României”.
Articolul apare sub îndemnul “La arme (democratice), cetăţeni!”, calchiind, fără talent, celebrul îndemn din La Marseillaise, “Aux armes, citoyens!”, pe notele căreia s-a desfăşurat revoluţia iluministă din Franţa sfârşitului de secol XVIII şi a începutului de secol XIX. Dacă ţinem însă seama de faptul că versurile următoare din refrenul imnului francez sunt: Qu’un sang impur/Abreuve nos sillons! (“Pentru ca sângele [lor] spurcat/Să ne îngraşe brazdele”) am putea spune că, deşi acestea nu sunt citate în articol, ne aflăm, indirect, în faţa unei instigări la violenţă, printre altele, şi împotriva Bisericii Ortodoxe Române, despre care este vorba într-o parte a articolului. De altminteri, Gavroche de la Hotnews e supărat pe toată lumea: pe primari şi pe consilierii judeţeni propune să-i hărţuiască (evident, democratic); pe colegii de la un trust de presă opozant doreşte să-i vadă primind "echivalentul a ce a primit patronul lor în justiţie" şi... se opreşte. Slavă Domnului!
Învăţătura minunată a lui Hristos, pe care Biserica Ortodoxă o transmite acestui popor de la apostoli încoace este terfelită cu o expresie (“parazitarea minţii”) din arsenalul unor sceleraţi ai istoriei, precum arhitectul comunismului antiteu, Karl Marx, care minţea spunând că religia este "opiumul popoarelor". Discuţia despre parazitarea minţii nu are în vedere doar implicarea (neinspirată) în campania electorală a unor slujitori ai altarului (activitate care nu ne implică pe noi, creştinii, membri ai Bisericii, ci îi implică nominal doar pe cei ce au lipit afişe de la amvon, dacă ei au existat), ci are o bătaie mai lungă, pentru că, în fraza următoare, sunt elogiaţi doi inamici ai orei de religie în şcoli, iar “părinţii-votanţi de Românie normală”, adică de Iohannis, sunt îndemnaţi să îşi retragă copiii de la ora de religie. Mai mult, tinerii sunt invitaţi şi ei: “urmăriţi şi denunţaţi manevrele financiare, fiscale şi înlesnirile de tot felul acordate bisericilor...”. Dacă tot vorbim despre înlesniri de tot felul, de ce oare nu sunt îndemnaţi tinerii să ia atitudine, de exemplu, împotriva hotărârii de guvern, din urmă cu câteva zile, prin care RAPPS urmează să acorde gratis masoneriei un teren în valoare de 2,1 milioane lei, pentru construirea unui templu uriaş[2]? Câte şcoli şi spitale s-ar face cu 2,1 milioane lei, adică cu 20,1 miliarde de lei vechi? De ce banii pe care statul îi dă Bisericii Ortodoxe Române sunt “manevre financiare”, iar bunurile pe care le dă masoneriei nu sunt? La urma urmei, Biserica Ortodoxă Română serveşte nevoile spirituale a 90% din populaţia României, având o utilitate publică mult mai conturată decât cea a masoneriei, care se adresează doar unui număr foarte redus de iniţiaţi, despre care nici nu se ştie prea bine cu ce contribuie efectiv la binele public. În plus, statul român are şi o obligaţie de restitutio faţă de Biserica Ortodoxă, pentru că şi-a umplut vistieria (vezi reformele lui Cuza, deposedările în timpul comunismului etc.) din proprietăţile dăruite acesteia cu acte în regulă de către voievozii medievali, care aveau invariabil clauza “să o stăpânească pe vecie.
În aceeaşi notă, se face afirmaţia vexantă: “Gândiţi-vă la milioanele de minţi infestate şi veţi înţelege o bună parte din dezastrul de astăzi”, cu referire desigur la “infestarea” minţii de către Biserica Ortodoxă în general, nu doar în campania electorală, încercând să facă Biserica responsabilă pentru dezastrul economic şi moral al poporului român, când de fapt  milioanele de minţi sunt infestate doar de minciunile şi manipulările ce curg în valuri pe căile de comunicare în masă.

Pentru conformitate, de câte ori vorbeşte despre Biserica Ortodoxă, autorul articolului face referire la actuala BOR, la actuala oră de religie etc. Această proiecţie illo tempore ne permite să întrezărim o urmă de respect al autorului pentru Biserica şi ora de religie de odinioară. Nu ştim de cât de odinioară. Şi nu scuză nici obrăznicia faţă de actuala BOR şi actuala oră de religie, care sunt, pe cale de succesiune apostolică, aceleaşi ca şi cele de odinioară.

S-ar putea spune că e doar un articol de presă care ar trebui ignorat. La urma urmei, autorul însuşi ne îndeamnă la “boicotarea activă a iniţiativelor care spală pe creier populaţia”. Numai că este publicat ca un “vast program” al “bătăliei pentru România, care abia acum începe” pe o agenţie de ştiri proprezidenţială (pro-fost-prezidenţială şi, se vede clar, şi pro-viitor-prezidenţială). Fără ca nimeni din administraţia siteului respectiv să se sesizeze că este o încălcare grosolană a tuturor legilor acestui stat să îndemni la dispreţ, combatere şi boicotare a religiei majoritare şi a Bisericii acestei religii, că învrăjbirea dintre culte este interzisă de Constituţie, chiar şi atunci când săvârşitorul nu îşi declină apartenenţa religioasă, că anumite referinţe culturale pot fi interpretate ca instigare directă la violenţă faţă de o anumită religie şi adepţii ei, chiar şi când acest îndemn este edulcorat cu cuvinte puse între paranteze: “la arme (democratice), cetăţeni!”. Or, dacă Hotnews nu respinge asemenea articol, înseamnă că şi-l asumă. Dacă şi-l asumă, putem spune că şi cei faţă de care are simpatii politice sunt de acord cu el. Nu i-am văzut cerându-şi scuze faţă de BOR sau arătând public că în această speţă s-a sărit calul.

A ignora cu totul astfel de producţie de presă este la fel de neindicat ca ignorarea faptului că pe agenţiile internaţionale de ştiri populaţia este pregătită de zor pentru cel de-al treilea război mondial, despre care se vorbeşte zilnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...