joi, 21 iulie 2011

Credinţă şi tradiţii nemţene 17

Pornind de la cuvântul teologului antic Tertullian, care spunea că alma naturaliter christiana, adică sufletul este în mod firesc creştin, emisiunea Credinţă şi tradiţii nemţene vă propune o reîntâlnire cu profesorul Ioan Vlăducă într-o discuţie de maximă actualitate despre suflet.



Sufletul a fost o preocupare din cele mai vechi timpuri pentru toţi gânditorii lumii şi fiecare i-a oferit o definiţie şi o funcţie în viaţa noastră.

Creştinismul însă este singura religie a lumii care a stabilit relaţia corectă dintre suflet şi trup în cadrul persoanei umane şi cum aceasta îl ajută pe om să se mântuiască.

Emisiunea pe care v-o propunem este o încercare de a alunga norul de falsitate şi minciună care s-a pus asupra a ceea ce ştim noi despre suflet din învăţăturile Bisericii.

Urmând calea de aur a Părinţilor Bisericii, Profesorul Vlăducă afirmă realitatea, necorporalitatea şi spiritualitatea sufletului, legătura sa intrinsecă cu trupul, felul în care anumite boli ale sufletului se transmit în trup şi în general felul în care sufletul se mântuieşte împreună cu trupul în care locuieşte.

Nădăjduim ca prin această emisiune, în mintea celor ce o privesc să fie risipite atât bâiguielile pseudoştiinţifice referitoare la faptul că sufletul nu e decât o stare umorală indusă de diferite reacţii fiziologice, aşa-numita "chimie" dintre persoane, cât şi cacofonia "vedetelor" şi a "starurilor" care poluează fonic minţile oamenilor cântându-şi patimile dezgustătoare cărora le dau denumirea atât de nemeritată de "suflet".

Vizionare de folos!

Un comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...