luni, 28 februarie 2011

Credinţă şi tradiţii nemţene 4

Moş Crăciun - cine nu îl iubeşte pe Moş Crăciun? Cine nu îl aşteaptă pe Moşu' cu sufletul la gură în fiecare an, fie că e părinte, fie că e ţânc? Cine? Silvian Man.

Unul intre cei mai buni elevi pe care "Colegiul Naţional Calistrat Hogaş" i-a dat de-a lungul unui secol de şcoală, Silvian Man este un tânăr despre care vom mai auzi cu siguranţă. Educat, cu lecturi serioase la bord, cu o gândire structurată şi cu o pasiune pentru istoria naţională şi pentru ţară, Silvian Man este deja un câştig pentru Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde va merge la facultate, şi pentru prietenul meu Liviu Vidican-Manci, care va face sigur nişte superemisiuni cu el începând de la toamnă la Renaşterea.

Silvian Man vorbeşte în stil "deconstructivist" despre Moş Crăciun şi despre alte obiceiuri paralele de Naşterea Domnului şi de ziua Sfântului Vasile cel Mare.

Cei care aveţi îndoieli cu privire la existenţa Moşului nu vă uitaţi la această emisiune; cei care încă mai savuraţi "spiritul Crăciunului" nu vă uitaţi la aceasta emisiune nici voi. Şi mai ales nu lăsaţi picii să se uite.

Dacă doriţi să ştiţi totuşi adevărul despre "Moşul", urmăriţi-l pe Silvian Man şi staţi în general cu ochii pe el, ca aveţi ce învăţa. Duminica asta la 1TV va vorbi despre sfinţii închisorilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...