luni, 9 mai 2011

Credinţă şi tradiţii nemţene 12

Emisiunea Credinţă şi tradiţii nemţene vă propune o discuţie despre rugăciune, despre rugăciunea publică şi cea privată, prilejuită de Duminica vameşului şi a fariseului.

Invitat este părintele Mihail Popa, preot paroh la Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Dodeni, Bicaz, un preot originar din Moldova de est, dintre Prut şi Nistru (sau mai corect din Moldova de mijloc dacă ţinem seama de Moldova dintre Nistru şi Bug), care s-a acomodat perfect în Moldova noastră occidentală, dintre Prut şi Cheile Bicazului (mi se pare că acestea sunt singurele forme de descriere geografică şi politică a frumoasei şi sfintei noastre Moldove).



Pe lângă discuţia despre anumite aspecte sociale ale rugăciunii, Părintele Mihail vorbeşte despre activitatea sa culturală ca preot şi ca intelectual în zonă.

În anul 2009, când a şi devenit paroh, părintele Mihail a participat activ la crearea unei asociaţii culturale numite Piatra Corbului.

Când obiectivele acestei asociaţii şi mai ales mentalitatea celor ce o conduceau nu au mai corespuns celor ale tinerilor membri, a fost unul dintre cei care s-au alăturat proiectului Revistei Valea Muntelui.

Întrucât revista a devenit un succes editorial, părintele a sugerat crearea unui club intelectual al celor care, preocupaţi de spirit şi de literă, să se regăsească şi să se întărească într-o societate extrem de ostilă oamenilor de cultură.

Proiectele pe care Părintele Mihail le expune au şi început să devină realitate, făcând ca la Bicaz să se întâmple lucruri foarte frumoase şi cu un miez cultural incontestabil.

Un comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...