vineri, 13 mai 2011

Credinţă şi traditii nemţene 13

Hristos a înviat!

Credinţă şi tradiţii nemţene
vă propune un regal de teologie cu un invitat special, părintele Nicolae Capşa, preot paroh la Parohia Bodeşti, Neamţ, pe o temă specială: fericiţi cei ce nu au văzut şi au crezut.

Cu spiritul său teologic ce combină profunzimea spiritualităţii cu ascuţimea intelectuală a argumentului dialectic, părintele Nicolae explică în această emisiune principalele aspecte ale evenimentului crucial al creştinismului: învierea Mântuitorului.

De ce Biserica le anunţă credincioşilor în noaptea de Înviere vestea cea bună cu cuvintele Psalmilor victoriei ai lui David, în timp ce a doua zi le proclamă acelaşi eveniment naţiunilor în toate limbile pământului utilizând pericopa scepticismului lui Toma?

Ce înseamnă această fericire a celor care nu au văzut şi au crezut? Cum se adresează ea celor care îl văd pe Mântuitorul prezent prin sfintele icoane sau prin Sfânta Euharistie?

Ce înseamnă această fericire pentru cei care deşi văd nu cred? Ce înseamnă dorinţa stupidă a omului contemporan de a-l "vedea" pe Dumnezeu pentru a crede în El?

Avem nevoie de argumente pentru a crede în Învierea Domnului? Care sunt ele? Ajută ele pe cei ce sunt decişi să nu creadă?

Răspunsuri la toate aceste întrebări vă oferă părintele Nicolae Capşa. Urmăriţi-l! Merită din plin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...