vineri, 15 mai 2009

Valiza de la Cluj

După cum se stie, razboinicul luminii, ursul, principele și mihaiviteazul zilelor noastre, domnul George Becali, a avut castig de cauza, pardon, a repurtat o rasunatoare victorie împotriva dusmanilor „tradatori”, „comunisti”, „mafioti” și „spioni ai intereselor straine” (toti laolalta, ca în Odiseea, sau în Epopeea lui Ghilgames, sau în Kalevala, sau în „Raportul Tismaneanu”, sau...) și i s-a permis sa-si recupereze celebra valiza de la Cluj. Nu vreau sa comentez faptul ca eu cred ca totul a fost un joc mafiot, dar nu al lui Paszkany Arpad Zoltan, ci al unor fanarioti de pe cheiurile Dambotivei, pentru a-l mai tempera pe „viitorul presedinte al României, Geoooooorgeeeee Becaaaaaaaaaaaaaali”. Dar e greeeeu cu Becaaaaaaaaaliiii!
După ce s-a anuntat verdictul, Geeeeorgeee Becaaaaaliii a avut urmatorul dialog cu o reporterita care a vrut sa îl întrebe ce planuri de viitor are:

Rep. (putin emotionata): Domnule Becali, acum ca ati castigat procesul, ce intentionati sa faceti cu valiza de la Cluj?
GB (superior): Ce sa fac cu valiza? Ce, mie imi trebuie valiza? Eu vreau banii din ea, nu valiza. Valiza sa o tina ei. I-o dau lui Paszkany, valiza...

Coooorect! Trebuie sa recunoasteti ca ce e al lui e al lui. Când vrea, nea Jiji chiar stie sa scoata porumbelu’. Becali, spiritual, MM, spiritual, mai ca incep sa cred ca exista vreo scoala de spiritualitate pe la Steaua, pe acolo. In locul scolii de fotbal, eventual. Spiritualitate cat incape, fotbal nu prea. Aseara erea sa-i bata FC Arges (ca sa ma exprim corect, ca domnul Penescu) de sa-i asculte cu urechea. Cred ca au zis argesenii: „Lasa, ba, e vineri seara, lasa-i, sa nu planga! A și venit în vizita la noi (tot După vorba domnului Penescu), hai sa fim ospitalieri”.
Pai, domnule Becali, cu asa echipa și asa joc nu scoateti sabia luminii în fata lui OL, sau Chelsea, sau Galatasaray, sau Dinamo Kiev, sau... Sheriff Tiraspol, sau Cimentul Bicaz. Sfatul meu e sa va inscrieti cu baietii în Campionatul Asiei, ca au și ei Champions League. Sigur îi calcati în picioare pe uiguri, și pe azeri, și pe iranieni, și pe iraqieni (nu, pe aia îi calca americanii)... Dar în Europa, maestre, ca sa citez pe unu’ pe care matale nu l-ai intruchipat inca:
“Icoana [S]telei [,] ce-a murit/ Incet pe cer se suie/ Era pe când nu s-a zarit/ Azi o vedem și nu e”.
Nu e! Asta e drama. NU E!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...

Arhivă blog