duminică, 20 februarie 2011

Credinţă şi tradiţii nemţene 2


Teologie şi ştiinţă pare a fi o relaţie din ce în ce mai interesantă pentru din ce în ce mai mulţi.

Abordarările însă sunt foarte diferite, teologii căzând din păcate adesea în greşeala de a justifica conţinutul credinţei prin "dovezi" aduse de ştiinţă, iar oamenii de ştiinţă cad în extrema negării existenţei lui Dumnezeu, Care, sustrăgându-Se experienţei sensibile, nu există, evident.

Emisiunea Credinţă şi tradiţii nemţene încearcă să delimiteze adevărata ştiinţă de impostura pseudoştiinţifică care slujeşte ca instrument politic.

Invitat este profesorul Ion Vlăducă, în acelaşi timp teolog şi om de ştiinţă autentic. Este prima emisiune realizată la postul de televiziune 1TV Piatra Neamţ.



4 comentarii:

  1. Doamne ajuta va multumesc din suflet pentru emisiune. mie mi-a fost de mare folos. L-am cunoscut personal pe prof. Ioan Vladuca si am primit multe materiale de la dansul care mi-au fost de mare ajutor.As dori sa stiou daca se poate si cum sa fac sa download-ez emisiunea pentru a o putea copia pe DVD sa o pot trimite la o manastire din Ardeal care nu are internet

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mihaela,

    Daca imi trimiti o adresa postala pe mailul revistavaleamuntelui@gmail.com iti promit ca iti trimit personal un DVD cu aceasta emisiune facuta cu domnul Vladuca, dar si o alta noua pe care o vei putea urmari maine pe internet pe 1tv piatra neamt, la 17.00 sau saptamana viitoare pe blogul acesta, si numarul cinci al Revistei Valea Muntelui care cuprinde si prima parte din studiul profesorului Vladuca, numit "Arta traditionala romaneasca pe cale de disparitie".
    Cu stima,
    MS Chirila

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=vhkNBCj9gOc
    paula iliescu by andrei :D

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...