miercuri, 21 octombrie 2009

American „Stonehenge”



Va propun sa vedeti o „opera de arta” din America, numita Stonehenge-ul American, amplasata în Elbert County Georgia, USA.
Este un ansamblu sculptat în piatra care cuprinde un mesaj în 8 limbi moderne: engleza, spaniola, swahili, hindu, ebraica, araba, chineza veche și rusa.
Iata deci noul decalog al „artistilor” nostri americani:

MENTINETI POPULATIA LA SUB 500.000.000 DE LOCUITORI, IN CONTINUU ECHILIBRU CU NATURA.

CONTROLATI REPRODUCEREA CU INTELEPCIUNE, IMBUNATATIND CONDITIA FIZICA SI DIVERSITATEA.

UNITI OMENIREA PRINTR-O NOUA LIMBA VIE.

STAPANITI PASIUNEA-CREDINTA-TRADITIA SI TOATE LUCRURILE CU RATIUNE CALCULATA.

PROTEJATI POPOARELE SI NATIUNILE CU LEGI CORECTE SI TRIBUNALE IMPARTIALE.

LASATI TOATE NATIUNILE SA SE CONDUCA IN INTERIOR REZOLVAND DISPUTELE EXTERNE INTR-UN TRIBUNAL MONDIAL.

ELIMINATI LEGILE INUTILE SI BIROCRATII INUTILI.

PASTRATI ECHILIBRUL INTRE DREPTURILE PERSONALE SI DATORIILE SOCIALE.

PRETUITI ADEVARUL-FRUMOSUL-DRAGOSTEA CAUTAND ARMONIA CU INFINITUL.

NU FITI O PACOSTE PENTRU PAMANT LASATI și NATURA SA TRAIASCA.
LASATI SI NATURA SA TRAIASCA


Buuuun. Daca ne uitam mai bine, „opera de arta” este chiar un „decalog” care repeta ultima „porunca”.
Permiteti-mi pentru moment sa fiu un tip needucat, fără aplecare spre arta, fără rafinamente culturale, fără a intelege concepte ca „performance”, „arta militanta” etc. Ma aflu în fata acestei pietre și incep sa citesc:
1. “Porunca” numarul 1: „Reduceti populatia la un numar de sub 500 de milioane de oameni”. Nu sunt rafinat, dar totuși l-am citit pe Malthus, ala din Clubul de la Roma, care spune ca drama acestei lumi este ca e suprapopulata și ca o reducere a populatiei este absolut obligatorie. Citesc în „prima porunca” ca trebuie sa fie redusa populatia cu 6 miliarde de oameni. 6 miliarde de oameni trebuie sa moara! Dumnezeule! Dar cum? și astfel ajung la
2. “Porunca” numarul 2: „Controlati reproducerea”! Asa deci! Controlati reproducerea cu înțelepciune. Bine, dar asta suna a eugenie! Nu? Cum sa controlezi reproducerea „cu înțelepciune” pana la a asasina 6 miliarde de oameni și 120 de popoare (sa nu uitam ca sunt doar 8 limbi în care sunt scrise aceste pietre, iar chineza e cea veche, antica, celelalte nu au nevoie de placa, pentru ca nu vor mai exista).
3. “Porunca” numarul 3: „Uniti lumea printr-o noua limba”. Deci o limba noua? Sa fie oare Newspeak? (care deja incepe sa devina o limba veche). Ce se intampla cu celelalte limbi? Chiar și cu celelalte sapte limbi în care e scris „mesajul”. De ce s-a scris în 8 limbi? Doar ca sa inteleaga celelalte sapte ca trebuie sa dispara?
4. “Porunca” numarul 4: „Stapaniti pasiunea-credința-traditia și toate lucrurile cu ratiunea”. Aceasta e, de fapt, o indicatie pretioasa a felului în care va arata „omul stonehengist”, fără sentimente, fără sa creada în nimic, fără sa aiba o radacina traditionala.

De aici incolo urmeaza o gargara care „umanizeaza” textul: protejarea „tuturor” popoarelor: (toate popoarele fiind 8, repet), guvern mondial, datorii sociale si, foarte interesant... pretuirea ADEVARULUI-FRUMOSULUI-DRAGOSTEA și legatura cu INFINITUL. Pai, bine mai „moise” redneck, parca spuneai mai sus ca pasiunea, credința și traditia trebuie stapanite de ratiune! Daca e stapanita de ratiune, cum vrei tu sa pretuim dragostea? Sa spunem (sa spuna, pentru ca nu exista o tabla în romana, asa ca noi nu mai avem ce sa spunem: viitorul ne e asigurat): „azi decid sa ma indragostesc și voi sta indragostit 6 luni”? Se poate asa? Si daca dispare credința, cum mai suntem în armonie cu infinitul? Aud?
“Lasati natura sa traiasca” repetat de doua ori. Dati-mi voie sa inteleg: asasinezi cu sange rece 6 miliarde de oameni și apoi te dedici protejarii naturii? Dar consultarea unui doctor psihiatru nu ai putut-o trece în „decalogul” lu’ matale?

Asa as zice eu daca as fi un tip needucat și fără nici o sensibilitate artistica. Marturisesc ca și daca as fi educat, nu as putea sa inteleg ce fel de arta este aceasta în care se vorbeste despre asasinarea a 6 miliarde de oameni (e echivalent cu a pune o placa în plin Ierusalim cu pasaje din Mein Kampf). și la urma urmei, de unde stiu eu ca e un efort artistic și nu o platforma-manifest a unor dementi care considera acest „decalog” ca fiind cazut din cer? (acesti „nebuni care ne conduc” exista și au asemenea idei). Chiar asa, de unde stiu eu ca peste 100 de ani, când tinerii nostri nu vor mai sti nici macar ca au o mama și un tata (pentru ca se vor scoate din acte mentiunile referitoare la paternitate), nu se va spune ca „in 1980, INFINITUL a trimis un mesaj, un decalog care se afla în Georgia. Sa îl urmam cu sfintenie, pentru ca e de la Infinit”?

Vreti sa o luati ca pe o opera de arta? Faceti ce vreti. Eu o iau ca pe o insulta la adresa calitatii mele de OM. Arta sau nu, trebuie sa existe o limita a inspiratiei creatoare.

De ce e o insulta?

Pentru ca la începutul creatiei, Dumnezeu spune „Cresteti și va inmultiti și umpleti pamantul și îl stapaniti” (Facerea 1,28). Cum zice? „Va inmultiti și umpleti pamantul”? Pai daca Bunul Creator a spus „umpleti pamantul”, cum își permite Malthus sa vina sa spuna ca e suprapopulata planeta? Cum își permite acesta piatra obraznica, fie ea și artistica, sa imi sugereze și numarul peste care nici porunca lui Dumnezeu nu se mai aplica? Dumnezeu nu a spus: „Controlati-va genetic cu înțelepciune reproducerea, impartiti-va în bogati și saraci, beliti-i pe saraci, distrugeti planeta cu egoismul vostru nemasurat și apoi fiti în armonie cu Infinitul”. Cum pot americanii, atât de traditionalisti si, unii dintre ei, atât de practicanti în religia creștină sa accepte asemenea forme de idolatrie pe teritoriul tarii lor?
In al doilea rand, în aceeasi Biblie Dumnezeu S-a recomandat lumii ca „Eu sunt Domnul Dumnezeul tau” (Iesirea 20,2), nu ca „Eu sunt Infinitul”. Apoi zice: „Sa nu ai alti dumnezei în afara de Mine” (Iesire 20,3) și mai incolo „sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau” (Deuteronomul 6,5; Luca 10) nu „sa fii în armonie cu Infinitul”. Pentru mine expresia „a fi în armonie cu infinitul” este la fel de nesemnificativa ca și „a fi în armonie cu inexistentul”.

Sigur, o putem privi ca pe opera unui artist „orwellian” care „trage un semnal de alarma”, dar și ca pe o sabie a lui Damocles care luceste din ce în ce mai stralucitor deasupra capetelor noastre. Sa nu uitam ca în America au mai fost descoperite și alte „pietre cazute din cer”. Asa ca mare atentie la mesajele din partea „Infinitului”!

Menhirele de genul Stonehenge sunt cimitire uriase. Acest menhir american pare a fi un cimitir al intregii umanitati, pare o piatra funerara sinistra a lumii asa cum o cunoastem. Obiect de arta sau nu! (?)
Menhirele sunt facute pentru a rezista în timp și pentru a ajunge loc de pelerinaj. Imaginati-va peste sute de ani, urmasi ai celor 500 de milioane ramasi în viata, nascuti după serioase experimente eugenice, cu pasiunea/credința/traditia strunite sever de ratiune, vorbind o limba noua și vie și venind în pelerinaj la acest monument pentru a intra în armonie cu „Infinitul”. Chiar și ca efort de imaginatie este o blasfemie fata de tot ce înseamna viata pe pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...