joi, 21 aprilie 2011

Credinţă şi tradiţii nemţene 10

Emisiunea Credinţă şi tradiţii nemţene vă propune o emisiune despre bisericile dispărute ale Văii Muntelui şi despre unele încă existente, aşa cum ni le arată tinerele eleve ale Grupului Şcolar Bicaz îndrumate de profestorii Mihai Apopei şi Xenia Sârbu.

Cele trei eleve pe care le vedem în emisiune, Larisa Ţepeş-Bobescu, Corina Chirilescu şi Corina Drăgoi, şi-au publicat materialul Bisericile de lemn de pe Valea Muntelui. Artă şi cultură religioasă în numărul 1/2011 al Revistei Valea Muntelui.

Apoi l-au prezentat în cadrul unei conferinţe susţinute de profesorul Ioan Vlăducă la Bicaz, tot pe tema artei tradiţionale româneşti, unde au fost apreciate de intelectualii bicăjeni.

În cele din urmă, au participat la concursul de istorie "Cultură şi civilizaţie în România", la Piatra Neamţ, faza pe judeţ, unde au câştigat locul 1 şi participarea la faza naţională a concursului, care se va desfăşura la Galaţi în luna mai.

Le urăm reuşită şi inspiraţie în reprezentarea cu cinste a "Munteniei Neamţului", cum numea etnologul şi teologul Constantin Mătasă Valea Muntelui.

Felicitări colegilor noştri de asociaţie Mihai Apopei şi Xenia Sârbu, care au o activitate exceptţională în domeniul de care se ocupă. Cu siguranţă vom mai auzi de ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...