joi, 11 decembrie 2014

Conferinta la Cluj Napoca pe tema "Hristos Se naste si in inima omului invatat"

În ziua de 21 decembrie 2014, teologul nemţean Mihai-Silviu Chirilă susţine în Biserica Studenţilor din Cluj Napoca, la invitaţia ASCOR din localitate, o conferinţă intitulată Hristos Se naşte şi în inima celor învăţaţi. Întâlnirea este prilejuită de apropiata sărbătoare a Naşterii Domnului şi are ca pretext spiritual o lucrare pe care domnul Chirilă a tradus-o şi care este în curs de publicare la Editura Renaşterea, a Mitropoliei Clujului, Feleacului şi Vadului, numită Întoarcerea spre Răsărit. Filosofi contemporani şi credinţa creştină veche.

Conferinţa va încerca să ofere răspunsuri la câteva întrebări legate de raporturile dintre Biserica Ortodoxă actuală şi intelectualitate: Poate Biserica oferi un răspuns la căutările intelectualului de azi? Este intelectualul de azi pregătit să Îl cunoască pe Hristos în cadrul Bisericii Ortodoxe?  Îl poate intelectualul afla pe Hristos şi în afara Bisericii Ortodoxe? Există o tendinţă în rândul unor intelectuali occidentali de a veni la Ortodoxie? Dar a unor intelectuali din spaţiul ortodox de a o părăsi? Cum se explică aceste atitudini contradictorii?
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...