luni, 25 iulie 2011

Credinţă şi tradiţii nemţene 18

Emisiunea Credinţă şi tradiţii nemţene vă propune o discuţie despre mărturisirea credinţei în zilele noastre la diferite categorii de oameni din societatea în care trăim.

Invitatul este părintele Matei Vulcănescu, un preot român care se ocupă de catehizarea cetăţenilor de altă etnie decât cea greacă, care doresc să obţină cetăţenia statului grecesc.

Misiunea creştină şi împărtăşirea adevărului sunt extrem de importante într-o epocă a minciunii generalizate.

În timp ce unii se proclamă mari misionari şi se pun în rând cu Apostolul Pavel pentru că deţin funcţii înalte în administraţia bisericească, preoţi, teologi şi chiar creştini învăţaţi îşi pun viaţa în pericol şi chiar sunt martirizaţi peste tot în lume pentru curajul de a susţine adevărul de credinţă al Bisericii noastre.

Printre multe altele, părintele Matei Vulcănescu ne face cunoştinţă cu cel mai nou dintre martirii lumii: sfântul martir Daniel Sisoev, martirizat în cea mai mare ţară ortodoxă din lume pentru rostirea plină de iubire a adevărului creştin.

Asta în epoca în care se proclamă dreptul tuturor la conştiinţă şi la exprimare. Însă se pare că aceste drepturi nu îi privesc şi pe creştini.

Un comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...