luni, 3 mai 2010

Demonul Ozzy Osbourne „concertează” în România


Ziarul Cotidianul ne oferă o ştire şocantă: Ozzy Osbourne, „tatăl heavy-metal-ului”, concertează la Bucureşti pe data de 2 octombrie, la sala Arena, într-un concert care va marca un turneu mondial al „starului” mondial. Cotidianul prezintă această ştire cu aerul că România este parte dintr-un mare act cultural. Sunt prezentate marile „performanţe muzicale” ale lui Osbourne. Prezentarea se încheie cu haucinanta frază: „…Ozzy a intrat în topul celor mai bizare performanţe pe scenă în momentul în care decapitează un liliac viu. Se spune că artistul nu ştia că are de-a face cu un liliac adevărat, ci cu unul de cauciuc aruncat de un fan din primele rânduri”.

Stilul aceasta, cu care deja ne-a obişnuit „presa culturală” română, pare a fi făcut de cineva care a coborât de curând din nava spaţială cu care a ajuns în galaxia noastră. Pentru că forma în care Osbourne este prezentat publicului român este de-a dreptul ruşinoasă o să apelăm în continuare la presa americană, care nu se sfieşte să spună adevărul despre „fenomenul Ozzy”.

Astfel, oricine dă o căutare pe Google a numelui lui Osbourne poate vedea un puhoi de articole care vorbesc despre vulgaritatea limbajului acestuia, despre violenţa „muzicii” (urletelor animalice) sale, despre tendinţele suicidale pe care le induce şi nu în ultimul rând despre satanismul afişat al lui „Ozzy”.


În anul 1984, un tânăr de 19 ani s-a împuşcat în urma audierii volumului Suicide Solution. Cercetările de specialitate au arătat că „melodiile” conţineau mesajul subliminal „Împuşcă-te!”. Ozzy a scăpat de puşcărie în baza amendamentului 1 al Constituţiei americane care garantează libertatea de expresie (în cazul de faţă, libertatea de manipulare subliminală).

În 1969, Osbourne a pus bazele formaţiei de rock Black Sabbath (denumirea se referă la ritualurile magice ale Evului Mediu în care se consideră că vrăjitoarele făceau dragoste cu diavolul; potrivit cercetătorilor, Sâmbăta Neagră era un ritual satanic, săvârşit şi de către Sandor LaVay, „părintele” satanismului modern), formaţie cu care „a cucerit notorietate în întreaga lume”. Pe toate albumele acestei trupe apare imaginea zeului antic Pan, zeul desfrâului şi al violenţei sexuale, devenit imaginea simbolică a demonului. Membrii acestui grup au declarat în repetate rânduri că încearcă să facă „muzică vrăjitorească”. Dacă ne uităm la mulţimea de „naivi” care îi adoră încă, putem spune că au şi reuşit. Ozzy Osbourne şi-a declarat admiraţia deschisă faţă de un clasic al satanismului, Aleister Crowley, căruia i-a şi dedicat, împreună cu Black Sabbath, cântecul „Mr. Crowley”.

Din noianul de melodii cu tentă satanistă (chiar dacă Ozzy se declară că totul e un show, nu e „pe bune”, lucru pe care mulţi îl acceptă în mod şocant), să analizăm doar versurile melodiei Nativity in Black care este un imn satanic cât se poate de autentic:

Some people say MY LOVE cannot be true
Please believe me, MY LOVE, and I'll show you
I will give you those things you thought unreal . . .
YOUR LOVE FOR ME has just got to be real . . .
Look into my eyes, you will see who
I amMy Name Is Lucifer, Please Take My Hand![1]


Acesta este "ecorşeul" vedetei Ozzy Osbourne, dezgolit de make-up-ul minciunii şi al intepretărilor schizoide care sunt un afront la adresa inteligenţei oricui decide să gândească în viaţă cu creierul din dotare. Pentru că aceste aspecte nu pot fi eludate de către adoratorii săi români, să vedem cum este prefaţat acest „eveniment epocal” de către media electronică românească. Pe siteul http://www.carteadenisip.ro/ se spune despre el: „Odată cu fondarea trupei Black Sabbath, Ozzy intră în istorie. De-a lungul celor 11 ani petrecuţi alături de acest monument al rockului, îşi construieşte o imagine satanistă, fiind atras de magia neagră şi de ocultism”.

Cum de nu ne-am dat oare seama că sărmanul Ozzy „îşi construieşte” o imagine de satanist, în timp ce, în realitate, el e doar un artist care se joacă de-a demonul! La aceeaşi pagină de internet, putem citi un interviu halucinant, în care Osbourne se prezintă ca un dandy englez, puţin introvertit, timid şi modest, care doar se joacă de-a demonul, în timp ce el e un om extraordinar:
Care este, după tine, cea mai eronată impresie pe care o are lumea despre Ozzy Osbourne?
Că aş fi diavolul în persoană... Multă lume încă face o relaţie simplă: Ozzy = Diavolul. În trecut mă jucam cu ideea asta. Mă îmbrăcam ca diavolul, mă comportam ca el şi cîntam despre el în piesele mele, dar 100% nu sînt diavolul în persoană, mai ales acum, în 2007. Se întîmplă să mai ies pe străzi şi mă opreşte lume care-mi spune: Wow! Te-am văzut la televizor! Nu mă aşteptam să trăieşti la modul acela. Nu ştiu la ce se aşteptau. Să mă vadă într-un castel din Transilvania mîncînd capete de lilieci în fiecare noapte? Îmi iubesc soţia, îmi iubesc copiii şi cîinii. Nu sînt diavolul, dar e posibil ca lumea să nu priceapă asta niciodată” (http://www.carteadenisip.ro/interviuri/ozzy-osbourne-nu-sint-anticristul/1534).

Aşadar, „mă îmbrăcam ca diavolul, mă comportam ca diavolul şi cântam despre el în piesele mele...”. A cântat despre diavol, s-a comportat ca diavolul şi a distrus mii de suflete nevinovate, dar, desigur, el nu are nimic de-a face cu acesta, mai ales că toate acestea se întâmplau „în trecut”, nu? Apropo! De unde ştie Ozzy cum se îmbracă diavolul? Mărturisesc că eu am ajuns cu studiul teologiei până la doctorat, dar asta nu am aflat-o (o fi citit că Diavolul de îmbracă de la Prada?).

Dacă ar fi să ne luăm după aceste baliverne, în care Osbourne recunoaşte că şi-a trăit viaţa într-o totală imitatio diaboli, în timp ce el era de fapt un „tip OK”, am putea să tragem concluzia că el e de fapt e un artist rebel, un neadaptat, un „nebun al marilor oraşe”, un om absolut inofensiv. Dar oare aşa să fie?

În ciuda afirmaţiilor manipulatoare din interviul de mai sus, Ozzy Osbourne rămâne una dintre cele mai nocive persoane din spaţiul mediatic. Fie că s-a jucat de-a diavolul, fie că îl adoră cu adevărat, aşa cum reiese din „muzica” lui, fapt este că „arta” sa e de inspiraţie demonică, fiind un real pericol pentru oricine o ascultă.

Nimeni nu îl acuză pe Ozzy că ar fi „diavolul în persoană” cum se autogratulează el în stil mitoman în interviul de mai sus. Cel mult se poate spune despre el că „are diavol în persoană”, lucru care e greu de contestat. Prietenia sa cu Marilyn Manson, satanist declarat, membru al „bisericii” lui LaVey, admiraţia faţă de Aleistar Crowley, un „clasic” al satanismului, şi gesturi rituale precum cel de decapitare a unui liliac viu pe scenă (scuza că nu a ştiut că liliacul e viu e ridicolă, deoarece un om normal nu are asemenea porniri) ne arată că de fapt Osbourne se învârte în cercurile „sacerdoţiului” satanist, „concertele” sale nefiind altceva decât black sabbat-uri.

Acestea fiind spuse, trebuie să precizăm că:
1. Ozzy Osbourne nu este un artist, ci o persoană malefică, inspirată direct din stilul de viaţă demonic, pe care fie îl imită din convingere, ceea ce îl face extrem de periculos, fie pentru că i se pare cool, ceea ce îl face extrem de prost. Prezentarea lui ca un artist este o manipulare grosolană, cu atât mai periculoasă cu cât e făcută în limbajul pretenţios al criticilor muzicali. Referinţa sa "culturală" despre castelele din Transilvania şi mâncatul de lilieci arată cam cât de profund este sub aspectul pregătirii intelectuale.
2. Osbourne nu e „cool” (locul în care se va sălăşlui după moarte e mai curând „hot”), „trendy”, „classic”, iar trecutul său satanist nu poate fi uitat decât dacă luăm în seamă cuvintele lui A. Dumas: „îmbătrânind, nebunul devine om cu minte, şi fetele de stradă devin cu vârsta… sfinte”.
3. Participarea la concertele sale este de fapt o participare la un ritual satanic, lucru extrem de periculos pentru oricine şi inacceptabil pentru o persoană care împărtăşeşte credinţa creştină. Consider că părinţii au dreptul să ştie la ce îşi expun copiii.
4. Muzica lui Osbourne nu este un protest împotriva nedreptăţii sistemului capitalist (care l-a făcut destul de bogat), nu e un manifest antisistem şi nici un act cultural, ci professio fidei a unui satanist care propune o adorare a unei entităţi spirituale extrem de periculoase şi nocive.


Cred că autorităţile eclesiale ale principalelor Biserici creştine ar trebui să ia atitudine faţă de o asemenea provocare. Să ne imaginăm că la acest concert se vor duce mii de oameni, minţiţi de marketingul agresiv care îl prezintă ca pe un artist, când de fapt el nu e decât o sursă de infecţie morală şi, după cum s-a văzut, un pericol pentru sănătatea psihică a celor care îl ascultă. Unii dintre aceşti oameni sunt „rockerii” noştri cei de toate zilele (mulţi dintre ei sunt adepţii acestui stil de gândire şi nu cred că ar asculta un sfat bun chiar dacă nu ar veni de la cineva din „tabăra adversă”). Alţii însă sunt „victime colaterale”, persoane cu o cultură medie, care cred că e de bun augur să vezi o „legendă” a rockului. Mulţi dintre oamenii care se vor duce la concertul lui Osbourne sunt creştini, poate chiar practicanţi, care au fost educaţi de Zeitgeist-ul zilelor noastre să facă distincţii schizofrenice între „credinţa religioasă intimă” şi „participarea la acte culturale” şi care nu înţeleg că în momentul în care fredonează alături de Osbourne „cântecele” lui, dând din cap şi facând semnul satanic al coarnelor de fapt participă cu toată fiinţa la un ritual satanic, lucru care este perfect incompatibil cu statutul de creştin. Aici trebuie să intervină cei ce conduc Bisericile, nu pentru a cere interzicerea concertului, lucru imposibil de altfel, ci pentru a-i convinge pe cei ce participă la el de pericolele reale la care se expun.

Strategia ignorării totale a unor astfel de manifestări este profund perdantă. Când Iisus a fost insultat în diferite ocazii (piesa Evangheliştii, care s-a jucat în Iaşi o stagiune întreagă, emisiunile lui Coruţ etc.) nu s-a luat nici o atitudine. Când sfinţii Bisericii au fost insultaţi (interzicerea unei expoziţii dedicate sfinţilor închisorilor, tot în Iaşi) nu s-a luat nici o atitudine. Când s-a pus problema atacului la libertatea umană prin abuzul tehnologic al cipurilor biometrice nu s-a luat nici o atitudine oficială. Când alte religii au oficiat ritualuri în biserici ortodoxe (ritualuri masonice săvârşite în biserici... tot în Iaşi) nu s-a luat nici o atitudine convingătoare. Acum, sataniştii ţin ritualuri publice (formaţia satanică AC/DC [After Christ Devil Comes] va concerta pe 16 mai tot la Bucureşti). Ne permitem oare să nu avem nici o atitudine nici de data asta? Dacă da, oare de ce ne mai mirăm că poporul nostru este din ce în ce mai degenerat? Ce ar trebui să se mai întâmple ca să ieşim din această moarte spirituală?

PS Acest articol a fost publicat iniţial pe siteul http://ro.altermedia.info/. Acolo am fost realmente crucificat de tot felul de apelpisiţi care mi-au reproşat că sunt un „popă nenorocit”, un închistat, un primitiv, un om care nu înţelege nimic din artă etc. Acest lucru demonstrează că de fapt astfel de luări de poziţie sunt tardive, pentru că în ţara noastră deja s-a creat o artă a apărării cauzelor altora. Şi mai demonstrează ca adevărul pe care eu îl rostesc fără menajamente în acest articol deranjează enorm, mai ales pe cei care s-au lăsat minţiţi şi şi-au construit universul personal în jurul unor impostori precum Osbourne, lucru care poate fi văzut şi de spumosul şi brutalul schimb de replici de mai jos.

Note:

[1] „Unii spun că dragostea mea nu e adevărată
Crede-mă, dragostea mea, şi am să îţi demonstrez
Am să-ţi dau ceea ce nu ai crezut a fi posibil . . .
Dragostea ta pentru mine trebuie să fie reală . . .
Priveşte-mă în ochi, ai să vezi cine sunt Sunt Lucifer, ia-mă de mână!”.

50 de comentarii:

  1. raspunde-mi te rog la telefon! intra pe http://www.clt.ro/af.jpg si ai sa intelegi de ce. Te caut de saptamana trecuta. Apropos, la multi ani pentru ziua de sambata! Mi-a spus Doamna Paduraru. Iti doresc sanatate si putere de marturisire! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salve! Raman la convingerea ca diavolul este o metafora pentru rautate, prostie, uratenie, intoleranta, violenta s.a.m.d. Printre altele, nu imi scapa din vedere viata si "opera" lui Savonarola, in numele valorilor morale si crestine. Referinte selective: istoria Evului Mediu si, de ce nu, "Trilogia" lui Merejkovski. Sa nu spui ca si Praxiteles o fi fost vreun satanist!
    Intr-o ordine de idei similara, noroc ca "autoritatilor eclesiale" nu le mai sta in putere sa dicteze in stat. Tot "autoritati eclesiale" erau si sacerdotii lui Huitzilopochtli, carora - din cauza de teocratie - istoria la datoreaza un purcoi de crime. Cum "autoritati eclesiale" imi mai amintesc ca au fost detractorii lui Copernic sau Galilei, judecatorii Ioanei D'Arc sau "parintele" lipovenilor (oamenii padurilor de tei - raskolnici): patriarhul Nikon al Moscovei, ucigasul lui Avvakum, ca sa nu fac trimitere doar la catolici.
    Iti mai recomand un Kant cinstit spre lectura – “Critica ratiunii pure”, cu al 5-lea argument al... vezi tu ce, la care s-a referit si Mihail Bulgakov in "Maestrul si Margareta". Foloseste, prin simetrie, si la asertiunile despre diavolul. Cat despre Ozzy-nu stiu cum abia de am auzit, dar imi vine sa-l apar la asemenea bazaconii elucubrate pe socoteala lui. Gabriela P.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabriela,

    Daca vrei sa il aperi pe Ozzy nu ai decat, e dreptul tau. Dar fa-o cum trebuie, nu cu ghivece de astea calugaresti (sic!), cu abureli din astea fumate de foarte multa vreme, cu habarnisme ce s-ar vrea cugetari adanci de genul diavolului ca metafora, "o fi si Praxiteles vreun satanist" (inteleg ca vrei sa creezi vreo afiliatie intre artistul Praxiteles si satanistul Ozzy Osbourne, dar nu functioneaza, mai ai de lucru).

    Crede-ma, Gabriela, iti trebuie mult mai mult ca sa demontezi ce am scris eu in articolul asta. Cine te-a invatat pe tine ca citesti trei carti, te uiti la 2 emisiuni pe Discovery si la una cu Corut si, gata, esti culta si poti emite judecati la adresa "autoritatilor eclesiale" te-a mintit cu nerusinare. In paranteza fie spus, eu nu reprezint nici o autoritate, scriu doar o parere "a unui simplu cetatean", vorba unui poet rus, ca tot iti place tie luteratura rusa. Stii cine e poetul? Afla!(inca mai am si eu dreptul la o opinie sa stii, nu s-a ajuns inca la dictatura mancurtilor, in care sa ai voie sa te exprimi, cu conditia sa spui ce spun toti ceilalti). Considera acest raspuns al meu ca un wake up call.

    Un sfat: daca vrei sa ma combati, mai intai citeste atent si intelege ce am scris.

    Al doilea sfat: invata sa faci distinctia intre Huitzilopochtli si Iisus Hristos si ai sa intelegi diferenta dintre protosatanism si crestinism. Iar daca vrei sa inveti aceasta diferenta citeste niste carti serioase, nu cursuri de "masonerie pentru toti" sau de construire a societatii socialiste multilateral dezvoltate.

    Al treilea sfat: cand vrei sa combati pe cineva nu o da cu bata in balta asa cum ai dat-o tu cu treaba cu Avvacum si patriarhul Nicon (sa stii ca in povestea asta, din care nu ai inteles nimic, Nikon e un fel de Galileo, pe cand Avvacum e cel "retrograd". Intelegi? Nicon e reformatorul, iar Avvacum e conservatorul. Asa ca e rusinos sa ii aperi si pe Galileo, si pe Avvacum in aceeasi postare. :)) Sa nu crezi ca tot ce arde pe rug e Jeanne d'Arc sau Jan Hus! Mai pune mana pa carte!).
    Asta cu "autoritatea eclesiala" ortodoxa care persecuta nu ti-a iesit. Nici nu avea cum. Ortodoxia nu a persecutat niciodata pe nimeni, iar pentru ce a facut Catolicismul, adreseaza-te Romei. E treaba lor, nu ma priveste pe mine (numai mintile semidocte fac acest talmes-balmes si le reproseaza ortodocsilor greselile catolicilor, musulmanilor crimele hindusilor etc. ca doar sunt toti... popi, nu? Ce rusine!) In cazul in care nu ai aflat, exista Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa, fiecare cu bune si rele. Fa distinctii inainte de a critica elucubratiile mele, alminteri "elucubrezi" tu insati ca in acest caz.

    Ultimul sfat: iti recomand sa il citesti pe Kant in intregime (cartile lui sunt traduse si in limba romana in cazul in care o intelectuala fina ca tine nu are totusi acces la limba germana) si sa nu crezi ca l-ai inteles dintr-o discutie la o sueta pe o pagina a lui Bulgakov. S-ar putea sa intelegi ce vrea sa spuna el prin argumentul ontologic la care faci tu referire (sa stii ca in realitate argumentul kantian e folosit de teologie pentru a demonstra unora ca tine existenta lui Dumnezeu). Si iti recomand si cartea-sora, Critica ratiunii practice.
    Dupa ce faci asta, sunt gata sa discut cu tine pe orice tema de Kant, dar cu o singura conditie: sa faci dovada ca nu vorbesti dupa ureche.
    Daca tot esti la Kant, citeste si argumentul pariului lui Blaise Pascal.

    Multumesc pentru comentariu si te mai astept,
    Cu speranta pentru tine,
    MS Chirila

    PS. Ce te-a deranjat la articolul meu pana la urma? Ce treaba ai tu ca il spurc eu pe Osbourne? E ruda cu tine? E chiar nevoie sa ne dam in cap pentru unul care nu da doi bani pe niciunul dintre noi? Sincer nu te inteleg. Aperi cauza altora. Sport national.

    RăspundețiȘtergere
  4. Văd că te-am supărat rău! Chestia cu diavolul ca metaforă nu-i chiar aşa fumată pe cât crezi - sau oricum, mai puţin fumată ca aia cu michiduţă in personam, sub formă de tap. Ca paranteza, revenind putin la textul tau despre Ozzy, sa stii ca aspectul de tap nu provine neam de la Pan, ci de la imaginea lui Baphomet în Kabală. O să te lămurească mai bine altă sursă a mea “de pe Discovery” - Eliphas Levy. In “Inalta magie”, orice editie, ai si o poza chiar (nu cu tine, cu Baphomet).
    În chestia cu Praxiteles voiam să spun ceva despre Savonarola ca distrugător de artă în numele lui Dumnezeu – o tâmpenie şi o răutate de frustrat fără leac. Mă rog, cred că l-a supărat, totuşi, pe cel în numele căruia se exprima, pentru că a avut până la urmă o păţanie ironică şi definitivă în aceeaşi Piaţă a Signoriei în care se apucase de pârlit capodopere.
    “Simplul cetăţean” din vorba celui poet rus suna a Maiakovski, dar nu bag mana-n foc si oricum n-am impresia ca e vreo sintagma memorabila, incat sa fiu moarta de rusine ca n-o stiu.
    Referitor la Nikon, nu-i nici un Galilei, sa stii. E, intr-adevar, reformatorul calendarului, adica a schimbat calendarul iulian cu cel gregorian (si remarc, aici, ca respectivul “Galilei” e de fapt Papa Grigore al XIII-lea). In rest, Nikon a fost un iubitor de putere si un lingau al tarului Alexei I. L-a anatemizat pe Stenka Razin, printre altele, razbunandu-se probabil si pe paguba pe care i-o produsese acesta jefuind un convoi care transporta tezaurul patriarhal - dar pe google search sau din wikipedia, intr-adevar, nu rezulta astfel de lucruri. Vezi cate chestii se pot afla din Corut, monşer?
    Poate ma insel in anumite judecati cu privire la Nikon, poate nici Avvakum nu era mai breaz, dar cea expusă mai sus e impresia mea despre istoria acelor vremi, rezultata din multe lecture, formata acum vreo 20 de ani, cand ma preocupa subiectul, si o impresie cinstita, sa stii, nu orgolios-docta.
    Urmarind mai departe discursul tau, vreau sa spun ca mi-e pur indiferent daca greselile ortodoxiei sunt mai mici decat ale altora, ma doare-n cot, intelegi? Avvakum, retrograd sau nu, prost sau destept, iluminat sau fanatic dus cu pluta tot a fost ars pe rug de preacinstita ortodoxie si te asigur ca nu la decizia sinodului meu. Si sigur nu a fost vreun necharismatic (in sensul biblic originar), devreme ce si acum sunt urmele sale pe pamant, puternice si semnificative. Asa ca o singura greseala a ortodoxiei poate fi mai mare decat altele 100 ale bisericii altora. Oricum un astfel de mod de a pune problema mi se pare pur si simplu trivial – ortodoxia mea e mai tare decat catolicismul sau budhismul lor. Ei, iaca, pe mine ma lasa rece care-i mai tare. Ce nu ma lasa rece este ca, in istorie, aproape orice forma religioasa organizata si institutionalizata a pus sandaua pe gatul omului, i-a terfelit demnitatea si frumuseatea, i-a schimbat bunatatea in furie si ura, i-a distrus respectul de sine, a incercat sa il termine, ca sa il duca de funie, inert, fara sclipire in ochi, fara “demonul” visării, fără întrebări la care să caute singur un răspuns rezonabil şi nu băgat pe gât de băieţi. Nu sunt ateu, nici macar nu-mi ascund sau reneg apartenenta la ortodoxie, am doar impresia ca demult crestinismul institutional l-a mai crucificat o data pe Isus si l-a ingropat bine, etans, sa nu-i mai vina idei de inviere si inaltare. Iar ce spun eu aparent eretic acum sa stii ca afirma si niste parinti isihasti. Bine, o mai spune si Dostoievski in “Legenda marelui inchizitor” din “Demonii”, dar cu ciuda pe catolicism.

    RăspundețiȘtergere
  5. In aceeasi ordine de idei, cred ca o evanghelie intr-adevar tulburatoare si o nou marturie adevarata despre Jeshua Ha-Nozri a scris-o Bulgakov si se cheama fix “Maestrul si Margareta”. Imi pare rau ca tu crezi drept sueta ce scrie Bulgakov in acea carte pe care a ars-o de vreo 13 ori, a dictat retusuri la ea pana in ultima clipa a vietii, orb si imobilizat la pat, mai mult, a scris-o fara nici o speranta sa o citeasca vreodata cineva, a scris-o pentru sine, pentru Dumnezeu, nu stiu. Asa ca as dori sa-ti retragi cuvantul de sueta. Oricum - iata ca vine vorba din nou si despre Ozzy, prin similitudine - un cretin a devastat la un moment dat muzeul Bulgakov, sub pretext că “Maestrul si Margareta” e o carte satanista. Devine mai limpede de ce am tentatia sa-l apar pe Ozzy-Who? Pentru ca acuza impotriva lui – ca e dracul sau discipolul lui - nu e nici macar absurda, e stupida si pornita din intunericul spaimelor care bantuie sufletul omului incapabil sa iubeasca. Asa sa stii.
    Cât despre Kant, n-oi mai ţine eu minte cât să-ţi scriu o recenzie acilea, dar ce pot să-ţi spun? De fapt tu n-ai inteles ce am zis eu si ca nu neg nici pe departe existenta lui Dumnezeu. Kant acum: încearcă, prin 4 argumente, să demonstreze raţional existenţa lui Dumnezeu. Ei, ceea ce-l face tragic pe Kant este ca, in calitate de ganditor cinstit pana la capat, ca orice minte si inima alese, vine singur cu argumentul 5: ca existenta lui Dumnezeu nu poate fi demonstrata rational. Ceea ce nu se traduce nici pe departe – nici la Kant, nici la mine - ca nu exista Dumnezeu. Dixi.

    Dupa Pascal nu ma prea omor, asa ca o sa revin cu o lectura asupra lui abia peste vreo 5-10 ani.

    Acestea fiind zise, numai de bine!
    Si nu mai fi asa nervos :). De fapt si eu m-am cam infierbantat, dar nu te superi tu dintr-atata, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. LOL suteti toti bolnavi mintal....si ozzy e bolnav mintal daca crede in satan .....ratiunea si logica m-a convins 100% ca nu exista divinitatea suprema nici satan nici God, biblia e o pacaleala tampita am citit-o de 3 ori indetaliat...Deci asc ozzy cami place si alte formati ..dar nu sunt de acord cu satanismul sau alte religi...RELIGIA distruge incet lume ...cu timpu va disparea ea dar nu inainte sa faca mari ravagi.....Pune-ti mana pe carte ....si ganditi-va logic si rational ....binele si raul nu exista ...exista doar in noi depinde ce parte domina mai mult!!PEACE

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabi, draga,

    Nu m-am suparat deloc, imi place sa ma joc cu tine. In plus, sunt onorat pentru faptul ca ma vizitezi in casa mea virtuala, chiar daca vii si ma scuipi. Te primesc cu drag, chiar daca te iau de par si matur casa cu tine.

    Pentru ca vad ca esti in continuare la furat cu toate si iti place sa te joci de-a intelectuala, permite-mi cateva precizari de bun-simt:

    1. Tapul de pe coverul Ozzyfest 2002 al lui Ozzy e Pan. Baphomet e alta poveste cu el, Eliphas Levi ti-a explicat, dar tu nu ai inteles pentru ca nu intelegi de obicei dintr-un motiv simplu - esti mult prea superficiala. Baphomet este o reprezentare a "tapului sabatic", iar stilizarea pozitiei lui sugereaza pentagrama satanica pe care tu o venerezi in diverse simboluri contemporane: steagul UE, alte drapele si alte stele verzi pe pereti.

    2. Poetul rus care vorbeste despre "simplul cetatean" este Puskin, nu Maiakovski. Eu te cred ca tu citesti doar literatura sovietica, dar e Puskin. E dinainte de revolutia sovietica. Iar in randul celor ce stiu carte si nu sunt urechisti ca tine sintagma este cunoscuta.

    3. Datele pe care le ai despre Nikon sunt luate din surse neserioase. Mai citeste si tu carti, nu prezentari de pe Google. In realitate, Nikon a schimbat cartile de cult ale rusilor pentru ca erau pline de greseli de traducere. Intelegi la ce s-a opus iubitul tau Avvacum? La niste greseli redactoriale.

    4. Avvakum a fost ars pe rug de catre tarul rus, nu de catre patriarhul Nikon. La data la care a murit Avvakum, Nikon era mort de mult.
    In 1666, un sinod l-a condamnat pe Nikon, desi i-a acceptat reforma. Acelasi sinod l-a condamnat si pe Avvakum. Dar nu l-a ucis sinodul.
    Dupa ce revolta lui (rascolul) a inceput sa submineze statul, in 1682, sinodul a transferat jurisdictia statului, care l-a ars pe rug pentru revolta impotriva statului.
    Eu inteleg ca tu s-ar putea sa fii lipovanca sau stilista si sa ti se para ca Avvacum e un erou, dar, crede-ma, nu era. Nu spun mai mult, pentru ca eu, spre deosebire de tine nu imi permit sa ii critic pe cei dinainte...

    (revin in mesajul urmator)

    RăspundețiȘtergere
  8. (am revenit)

    5. Pentru cultura ta generala de care ai atata nevoie calendarul gregorian nu a fost introdus in Biserica Rusa nici macar in ziua de azi. Pricepi cam cat de tare incurci in capsorul tau (care sper ca e macar dragut, ca o compensatie pentru lipsa de glagolie)lucrurile? Societatea civila in Rusia a introdus calendarul gregorian in timpul revolutiei tatucului tau Lenin. Adica peste 300 de ani de la moartea lui Avvacum.

    6. Stenka Razin a fost anatemizat de patriarhul Ioasaf, in 1671, la cativa ani buni dupa moartea lui Nikon. Cum poti fi chiar asa de ignoranta, draga mea? Si daca esti asa de ignoranta, de ce ma deranjezi si nu te ocupi cu ce stii sa faci?

    Acestea fiind spuse, ce as mai avea de discutat cu tine? Sincer! De ce as mai catadicsi sa iti mai raspund la imbecilitati de genul celeia debitate de tine, potrivit careia Biserica pune sandaua pe gatul omului (expresia corecta e "bocancul pe grumaz")? Simplul fapt ca debitezi toate ineptiile care iti pot trece prin minte demonstreaza ca Biserica nu face nimic din ceea ce o acuzi tu. Daca nu ar fi asa, ai fi arsa pe rug. Cine m-ar mai amuza pe mine daca te-ar arde popii nenorociti si criminali pe rug?
    Slava Domnului ca totul e doar in mintea ta, care realmente ar trebui sa se ocupe cu altceva.

    Ne mai citim. Dar sa stii ca atat timp cat vii in casa mea sa ma insulti dau cu tine de toti peretii culturii generale. Stiu, nu e cavaleresc sa fac asta, dar, pana la urma, sunt un medieval nenorocit, un primitiv scelerat, un "crestin institutional" si alte de astea.

    Nu am putea sa discutam despre lucruri la care sa te pricepi si tu? Sa vezi ce frumoasa ar fi discutia si prietenoasa...

    M-a amuzat cumva, dar m-a si terifiat faptul ca ai sugerat ca ai o oarecare afiliatie la Biserica Ortodoxa. Ca sa nu ai dubii, da-mi voie sa iti spun simplu: NU AI NICI O LEGATURA CU ORTODOXIA! Imbecilitatile pe care le scrii tu nu pot popula mintea unei persoane care are pretentia ca il experiaza pe Dumnezeu cat de cat prin intermediul Ortodoxiei. Si, te rog, nu imi insulta inteligenta cu ideea ca adevarata credinta nu are legatura cu "crestinismul institutional"...

    Cu deplin amuzament,
    MS Chirila

    PS De vreme ce deja corespondam in toata legea, imi spui si mie cum te cheama? Sau iti place sa "le semnezi si sa le dai anonime". Daca nu stii cine a zis asta, sincer, nu imi mai scrie. Nu as putea sa suport afrontu, monser...

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti raspund maine. Dar mai trimisesem un fragment - finalul de la mesajul meu anterior, care n-a incaput in formatul pentru comentarii - si daca nu e un deranj foarte mare, te-as ruga sa-l postezi, pentru acuratete. Oricum, ai raspuns partial la el, prin inceputul mesajului tau. Retrimit fragmentul:

    "In aceeasi ordine de idei, cred ca o evanghelie intr-adevar tulburatoare si o nouă marturie adevarata despre Jeshua Ha-Nozri a scris-o Bulgakov si se cheama fix “Maestrul si Margareta”. Imi pare rau ca tu crezi drept sueta ce scrie Bulgakov in acea carte pe care a ars-o de vreo 13 ori, a dictat retusuri la ea pana in ultima clipa a vietii, orb si imobilizat la pat, mai mult, a scris-o fara nici o speranta sa o citeasca vreodata cineva, a scris-o pentru sine, pentru Dumnezeu, nu stiu. Asa ca as dori sa-ti retragi cuvantul de sueta. Oricum - iata ca vine vorba din nou si despre Ozzy, prin similitudine - un cretin a devastat la un moment dat muzeul Bulgakov, sub pretext că “Maestrul si Margareta” e o carte satanista. Devine mai limpede de ce am tentatia sa-l apar pe Ozzy-Who? Pentru ca acuza impotriva lui – ca e dracul sau discipolul lui - nu e nici macar absurda, e stupida si pornita din intunericul spaimelor care bantuie sufletul omului incapabil sa iubeasca. Asa sa stii.
    Cât despre Kant, n-oi mai ţine eu minte cât să-ţi scriu o recenzie acilea, dar ce pot să-ţi spun? De fapt tu n-ai inteles ce am zis eu si ca nu neg nici pe departe existenta lui Dumnezeu. Kant acum: încearcă, prin 4 argumente, să demonstreze raţional existenţa lui Dumnezeu. Ei, ceea ce-l face tragic pe Kant este ca, in calitate de ganditor cinstit pana la capat, ca orice minte si inima alese, vine singur cu argumentul 5: ca existenta lui Dumnezeu nu poate fi demonstrata rational. Ceea ce nu se traduce nici pe departe – nici la Kant, nici la mine - ca nu exista Dumnezeu. Dixi.

    Dupa Pascal nu ma prea omor, asa ca o sa revin cu o lectura asupra lui abia peste vreo 5-10 ani.

    Acestea fiind zise, numai de bine!
    Si nu mai fi asa nervos :). De fapt si eu m-am cam infierbantat, dar nu te superi tu dintr-atata, nu?"

    Revin. Dar am speranta ca nu crezi, intr-adevar, ca nu stiu ce-o fi prestat pe lume Caragiale, din care am citat prima, din cate imi amintesc.
    Ma cheama cum ma semnez, in ce fel suna adresa mea de mail as spune ca ma priveste.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, draga Gabi, am publicat numai esentialul, am uitat de partea a doua. Sau nu, mi s-a parut din aceeasi categorie si m-am plictisit de ea. Nu te teme, scumpa mea interlocutoare, nu te cenzurez eu pe tine! Daca te cenzurez, nu imi mai scrii, si ce ma fac eu? Cine ma citeste pe mine? Cum mai ies eu din anonimat?

    Astept sa imi raspunzi maine, dar sa nu uiti sa imi spui si cum te cheama in buletin. Asa mi se pare corect. Sa ne dam la cap, dar macar sa ajungem sa ne cunoastem cat de cat, nu? Pentru ca nu cred ca te cheama in buletin Gabriela P (de fapt cred ca te cheama tot cu G, dar nu cu P, daca m-am prins eu bine despre cine e vorba). Iar adresa de mail nu o vreau, stai linistita (am IP-ul de la calculator lol), nu cred totusi ca aceasta violenta polemica intre noi va deveni o pasionala romanta de amor, asa ca fii pe pace!

    Si o rugaminte! Informeaza-te inainte de a-mi scrie. Pentru ca astea de acum au fost cursuri gratuite de cultura generala. De acum, orice informatie e pe bani. Asa mi se pare corect, tie nu? Eu te inteleg ca ti se pare placuta postura de intelectuala, dar sa stii ca nu e asa de faina din interior, e plina de responsabilitate. Poti trai si fara a fi intelectuala, asa ca eu zic sa nu te ostenesti prea tare. Nu ajuta la mare lucru.

    Cu oarecare curiozitate,
    MS

    PS: Ce personaj, in ce piesa de Caragiale a zis treaba aia cu anonima? (Daca nu stii, nu imi mai scrie decat ca sa te inscrii la un curs de citire).

    RăspundețiȘtergere
  11. Prietene Anonim,

    M-am gandit mult sa te public, sa nu te public. Am decis sa o fac ca un constant reminder al halului in care a putut decadea poporul asta.
    Stii ce mi-a placut la tine? Ca dupa ce ai scris cu mai multe greseli de gramatica decat bani ai in buzunar ai avut tupeul inimaginabil de a da sfatul MAI PUNETI MANA PE CARTE!
    Foarte tare! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!! Foarte taaaare!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Gabriela,

    Am asteptat ieri raspunsul tau la lectia de istorie ad hoc pe care cu bunavointa ti-am oferit-o. Raspunsul nu a venit. Sa inteleg ca inca mai deslusesti ce ti-am scris ultima data. Nu te grabi! Istoria e grea si nu e la indemana oricui. Cand termini si vrei sa imi dai un raspuns taios, ma gasesti aici.
    Cu bine,
    MS Chirila

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma intorc. La Multi Ani de Inaltare si de Ziua Eroilor!

    RăspundețiȘtergere
  14. "Gabriela", draga,

    Multumesc pentru urarile de La multi ani de ziua eroilor. E adevarat ca sunt un aparator inversunat al bunului-simt si al logicii sanatoase si culturii autentice in fata imbecilitatii celor care fac apologia nimicului existential. Dar de aici si pana la a ma considera un erou este o cale lunga. Desi la felul in care s-au inmultit imbecilii in aceasta tara, aparatorii cauzelor altora, habarnistii care nu stiu nici cum ii cheama, dar sunt mari intelectuali, pentru ca, nu e asa, romanii e toti dastepti, cred ca pana la urma am sa ajung si vreun erou, mai stii?!
    Abia astept sa aud ce ti-a mai trecut prin cap!
    M

    RăspundețiȘtergere
  15. Amice, esti un fanfaron si un habotnic. Plus de asta, din cat am citit p-aici mi se pare ca esti si cam semi-doct. Pseudo-cultura este adusa la rang de arta in tara asta, si imi pare rau s-o spun, dar tu nu esti decat un promotor al ei. Nici nu e nevoie sa-mi aprobi comentariul, doar am simtit nevoia sa-ti transmit toate lucrurile astea.

    P.S: te-ai plans de amaratii aia de la AC/DC ca sunt SATANISTI ?
    Ce mai zici cand or sa vina astia in Romania:
    http://www.youtube.com/watch?v=W6NdY-KFRyM

    sau asa, ca tot e la moda: http://www.youtube.com/watch?v=aFn26ntmSsg

    P.P.S: Nu sunt satanist, nici macar ateu, insa ma enerveaza la culmecand citesc pareri ca astea ale tale, daca era dupa Biserica, pamantul era inca plat. Pace tie!

    RăspundețiȘtergere
  16. "Amice",

    Cand ai sa stii sa scrii in limba romana cuvantul "semidoct" sa afli ce inseamna si apoi sa vii sa ma acuzi pe mine de fanfaronada si alte de astea.

    Iti aprob comentariul pentru ca vreau sa vada si altii cum arata un prost cu pretentii de telectual, un analfabet care nici nu stie cum il cheama si se leaga ca proasta in targ de oameni care nu i-au facut nimic.

    Vrei sa ne intrecem care e mai cult? Te astept oricand. Te tine cureaua? Nu cred.

    Si inca ceva. Nu iti place ce scriu eu aici? E foarte simplu. Pleaca! Citeste alte siteuri. Sunt convins ca sunt si siteuri pentru imbecili. Cred ca si scolile ajutatoare au siteuri. Citeste acolo.

    Sa stii ca m-ai rupt cu aia cu pamantul plat. Stii macar cine a lansat ideea? Cand a fost lansata?

    Daca nu ai fi un imbecil scatofag, un papagal care repeta ca un disc zgariat ce aude de pe la altii, daca ai avea macar o idee in cap si nu ai fi un cretin congenital, ai sti ca in spatiul Bisericii Ortodoxe nu s-a sustinut niciodata ca dogma ideea ca pamantul e plat. Si ai mai sti ca datele geografice nu sunt dogme bisericesti.

    Daca ar fi sa analizez textul tau, ar insemna sa cred ca Biserica face ca, prin doctrina ei, pamantul sa fie plat sau rotund. Numai un creier ca al tau ar putea gandi asa ceva.

    Am si o dedicatie pentru tine, ca sa vezi ca nu sunt chiar asa de habotnic.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZJ3ae3MuqFY

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa presupunem ca Ozzy este un model foarte prost pentru societate. Cum comentezi atunci urmatorul citat:

    "Homosexualii s-au numărat printre cei mai
    buni războinici din istoria noastră, trupe la care se apela în ultimă instanţă. Au dat cei mai buni
    preoţi şi cele mai bune preotese."

    Este din partea a 4-a a romanului "Dune", scris de Frank Herbert. Iar Frank Herbert este considerat unul dintre marii scriitori ai lumii. Si, culmea!, avem si exemple concrete, chiar in tara, cum ar fi preotul care s-a "iubit" in chilie cu un altul, pe muzica lui Liviu Guta. Cel putin asa spune presa. Si nu e singurul exemplu. E suficient sa cauti pe Google "preot homosexual", si se gasesc o groaza de exemple.

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Anonim,

    Care e ideea? Ce ar trebui sa comentez eu? O fraza a lui Frank Herbert? E o parere a lui si gata. Ar trebui sa iau ca litera de lege o parere personala? Imi pare rau dar nu fac asta...
    Ce legatura e intre homosexualitate si Ozzy? E vreuna? Sau vrei sa sugerezi ca de fapt popii sunt mai rai decat Ozzy... Sincer nu pricep.
    Ca sunt preoti homosexuali? Daca e adevarat si aveti probe aratati-le sinodului BOR cerandu-i sa le aplice canoanele. Pe mine nu ma intereseaza subiectul.

    RăspundețiȘtergere
  19. 2 exemple:
    http://www.libertatea.ro/stire/sfintea-apa-cu-mana-cu-care-se-masturba-262902.html
    http://www.ziare.com/stiri/frauda/un-preot-homosexual-filmat-in-plina-partida-de-sex-323857

    Se gasesc o groaza pe google.
    Nu pot generaliza treaba cu popii, ca toti ar fi homosexuali, asa cum nu toti romanii sunt infractori. Ca legatura cu Ozzy, am vrut numai sa fac o mica comparatie intre 2 tipuri de exemple pentru societate. Unii oameni il acuza pe Ozzy, in timp ce in societatea in care traiesc ei insisi se intampla lucruri cu nimic mai bune decat ceea ce face Ozzy pe scena.


    Si, legat de treburile satanice, pot da un exemplu de legatura intre viata de zi cu zi si muzica.

    http://www.metalhead.ro/stiri/Cannibal_Corpse_ajuta_victimele_din_Peru-aid-40287-l-1

    "Cannibal Corpse" au versuri extrem de sadice (au si o coperta in care apare o femeie ciopartita in timp ce nastea un copil - albumul "Butchered At Birth"; in orice caz, cam despre lucruri din astea canta ei).
    "Satanistii" astia, prin treaba cu Peru, au facut mai mult bine decat o groaza de asa-zisi "credinciosi".

    RăspundețiȘtergere
  20. Prietene,

    Ii insulti pe satanisti cand spui ca fac bine. Satanistii fac prin excelenta raul. Asta e crezul lor. Asa ca daca satanistii tai ajuta copiii inseamna ca au un rau pe care il urmaresc. Pentru ca altfel nu ar fi satanisti si nu ar avea "respect" de sine.

    Treaba cu popii ti-am zis ca nu ma intereseaza. Ma intereseaza insa de ce sunteti cu totii atat de afectati de problema asta. De ce va deranjeaza asa de mult articolul asta?

    Credeti ca sunteti "moderni" acuzandu-ma pe mine cel "obscurantist"? Va inselati amarnic. Credeti ca e de bun augur sa le luati apararea tuturor impostorilor intelectuali? Care e problema? De ce va deranjeaza? Sau credeti ca eu sunt nebun, nu am ce face si ma apuc sa ma leg de niste impostori bosorogi care acum la sfarsitul vietii simt nevoia sa isi spele imaginea?

    Sincer nu inteleg. In afara de constatarea mea ca romanii sunt specialisti in a apara cauzele altora nu inteleg. Poate ma faci sa inteleg.

    Dar te rog nu imi spune ca satanistii sunt de treaba, ca sunt mai milostivi decat "credinciosii"... Imi insulti inteligenta.
    M

    RăspundețiȘtergere
  21. Popii perversi nici pe mine nu ma intereseaza, mai degraba ma amuza. Doar ca ei ataca imaginea Bisercii.
    Si nu iau apararea la satanisti, aia-s doar niste imbecili cu materii fecale in loc de creier, ca oricare sectanti fanatici. Doar ca eu nu-i consider pe rock-eri satanisti; or fi unii, dar nu e treaba mea aia.
    Si inainte de Ozzy, in Romania o sa vina luna asta Slayer, la Sonisphere, si crede-ma ca aia-s muuuult mai "satanisti" in versurile lor. Daca nu crezi, cauta-le pe net versurile la "Hell Awaits", "Necrophiliac", "Antichrist", "Raining Blood" etc. Deja am luat bilet pentru ei :)

    P.S.: "adevarata credinta" e o treaba foarte relativa, pentru unii inseamna sa detonezi o bomba in super-market, ca Alah iti va pune la dispozitie 100 de fecioare in Paradis.

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga prietene, din pacate acei dintre rockeri care sunt satanisti sunt satanisti indiferent ca ii crezi tu sau nu satanisti. Ei s-au infiltrat si au preluat o muzica cu tenta antisociala si i-au dat conturul gandirii lor.

    Iar adevarata credinta nu e asa de relativa asa cum nici concepte de genul "frumos" sau "bine" nu sunt relative, pentru ca binela sau frumosul are si o valoare obiectiva, care trece dincolo de parerile personale.
    Asa e si cu credinta...

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi dau seama ca prin "satanisti" intelegem lucruri diferite. Pana la urma, fiecare cu ce crede. Iar notiunile de "frumos" si "bine" sunt si ele relative. Cumva, depinde si de "tabara" in care te afli.

    Uite niste versuri de-ale lui Ozzy dintr-o melodie mai veche:

    "Heaven is for heroes
    And hell is full of fools"

    Revelation (Mother Earth)

    Poate ca un preot al diavolului, daca ar citi asta, ar zice ca Ozzy e un crestin nenorocit.

    P.S.: nu-i iau apararea lui Ozzy, dar sunt pe glob altii mult mai "tampiti" ca el, si care n-au nici o treaba cu muzica Rock, si de ei lumea nu zice nimic.

    RăspundețiȘtergere
  24. Asta e problema Romaniei? Ca vin niste batranei care canta rock? Dar de manelistii care indobitocesc populatia cu urlaturile lor agramate si oligofrene de ce nu spuneti nimic?! Aa.. scuze, ei sunt crestini ortodocsi...

    RăspundețiȘtergere
  25. Se vede ca ai o judecata extrem de partinitoare si ti-o spun astfel pentru ca nu vreau sa te jugnesc. Deocamdata.
    Daca ai avut interesul si ai citit pagina asta ar trebui sa mai citesti cateva pagini de blog sa vezi cum isi primesc ceea ce merita si manelistii si chiar manelistul-sef care azi e presedinte al Romaniei.
    Afirmatia ta ca ei sunt crestini ortodocsi nu demonstreaza decat o gandire extrem de superficiala, ti-o spun cu tot respectul.

    RăspundețiȘtergere
  26. Draga Anonime,

    In realitate conceptele de "frumos" si "bine" nu sunt deloc relative, sunt profund obiective. Ceva frumos si bine e frumos sau bine in sine, indiferent daca privitorul este un imbecil subdezvoltat care nu e capabil sa sesizeze frumosul sau binele. Parerea ta ca totul e relativ se numeste solipsism si e una dintre cele mai grotesti forme de deviere psihica.

    Versurile pe care le citezi sunt un exemplu clasic de manipulare, pentru ca numai intr-o logica nietzscheano-hitlerista raiul este al invingatorilor pe cand iadul e al prostilor (aici cam are dreptate, prostii sunt cu totii pasibili de iad).
    In realitate Ozzy nu ar putea trece drept crestin nenorocit cum zici tu indiferent ce ar face. Poate trece cel mult un promotor al imoralitatii de cea mai joasa speta si un demon care incearca acum o iesire de tip faustic din aceasta viata. Dar e greu sa pozezi in batranel pensionar dupa ce ai mugit ca un bou zeci de ani si ai distrus sute de mii de suflete ingenue ca al tau si al multor altor tineri...

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu cred ca tie religia ti-a distrus mai rau sufletul decat mi l-a distrus mie Ozzy.
    Sunt convins ca voi ajunge la concertul lui, cu voia lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Stii ce mi-a stricat mie religia? Mentalitatea idolatra, complet irealista, care vad ca la tine e intacta. Teologia mi-a zdrobit toti idolii si mi-a eliberat constiinta. Daca ai sti despre ce e vorba, ti-ai dori din suflet si tu asta. Sau poate nu, pentru ca ar trebui sa infrunti pe unii ca tine si nu e nimic placut.
    Daca Dumnezeu si-ar pierde timpul sa te ajute pe tine sa ajungi la concertul lui Ozzy Osborbe atunci ar trebui sa il numim Satan si am fi satanisti. Or noi nu suntem satanisti, nu?
    Inainte de a discuta despre religie, asigura-te ca stii despre ce vorbesti.
    Imi pare rau ca nu sunt suficient de imbecil incat sa iti par "un tip ok", asa cum cere mentalul "democratic" romanesc unde ai voie sa ai o opinie cu o singura conditie: sa fie aceeasi opinie.
    Sanatate si incearca sa uiti ca acest blog e casa mea virtuala atunci cand mai scrii aici. Sa nu crezi ca am sa accept sa fiu scuipat in fata aici, acasa, de cineva care nici nu stie despre ce vorbeste.
    M

    RăspundețiȘtergere
  29. Errata.

    Incearca sa NU uiti ca acest blog e casa mea...

    Scuze pentru eroare.
    M

    RăspundețiȘtergere
  30. Claudiu Papacioc28 iunie 2010 la 12:42

    Stimate Domnule Chirila. Draga Silviule... bai Mishule... mai da-o Dracului de treaba.
    Pai matale afirmi de altii ca au "Mentalitatea idolatra, complet irealista" aici la tine acasa... unde-l faci cu ou si cu otet pe Ozzy? Nu zau. Ia spune-mi si mie de unde va cunoasteti voi doi- tu si Ozzy, ca sa-ti dai cu parerea despre el? Nu-mi spune c-ai fost coleg de clasa in generala cu el, sau de banca in Liceu... Sau poate ti-a soptit cumva la seminar la examenul de Muzica Psaltică şi cântare practică? Cum poti sa-ti dai cu parerea despre cineva pe care nu-l cunosti nici macar cu numele? Sau tu, ca bun crestin ce esti, te iei dupa ce zic altii prin presa, carti, reviste sau pe Youtube? Si de unde stii tu ce se intampla cu adevarat in sufletul lui Ozzy? Ai stat de vorba cu el? Atunci am o veste cam proasta pentru tine- religia ta se bazeaza pe o singura carte, si aia cam prafuita, nasoala si in doi peri scrisa. In care oricine putea scrie orice voia despre dumnezei, si pe care tu o venerezi, ca asa scrie... in carte. E o carte scrisa de oameni pentru oameni si de aici totul e o derivatie/deviatie a ei. Inafara ei credinta ta tinde spre... ZERO. Daca erai cat de cat credincios “in sinea ta interioara”, nu puneai laba pe internet sa scrii asemenea aberatii in “casa ta virtuala”, dandu-te tu rotund cu “Teologia mi-a zdrobit toti idolii si mi-a eliberat constiinta”(SIC!). Am o "vaga" banuiala ca poti sa arzi linistit in iad si cu teologia la subsoara, iar de constiinta... m-am cam lamurit ce plin esti. Nu te deosebesti nici de mine, nici de Ozzy. Ne scaldam cam in aceeasi troaca, cum se spune. Faptul ca tu esti bun si noi ceilalti suntem rai este numai in capul tau. La fel cum probabil Ozzy se crede rau si pe noi ne vede buni (parca asa reiese, dar cui ii pasa). Pana la urma banuiesc ca exista cineva sa judece asta, nu stiu daca acelasi nene din cartea aia a ta sau altul MAI BUN. Totusi, ar fi insa o diferenta intre noi (tu cu mine si cu Ozzy asta): tu vrei sa fii ceva, insa esuezi lamentabil si te agati de Credinta de parca ea ar face din tine un “fotomodel”. GRESIT, credinta vine din tine, cam ceva de genul ”frumusetea vine din interior”(tot pe intelesul fotomodelelor)... Noi suntem ceea ce vrem sa fim si nu ne “agatam” de nimic, ci ne traim viata. In aceleasi legi, dar cu speranta ca indivizi ca tine ne lasa sa traim. Asta-i marea diferenta. Pacaliciule. Cu respect, TRAIESTE-TI VIATA.

    RăspundețiȘtergere
  31. Se pare ca nu poti intelege ceea ce am vrut sa-ti zic.
    Eu am incredere in lucrarea lui Eru Iluvatar. Dusmanul lui, Sauron cel Intunecat, a sadit raul in sufletul oamenilor, si i-a convins sa se inchine la divinitati false, cum ar fi Zeus, Jupiter, Alah, Dumnezeu, Satan... Din acest motiv, foarte multi il vor urma in Nimicnicie. Valarii inca vegheza ce se intampla pe Arda (adica pe Pamant) si sunt tristi, deoarece Iluvatar si Manwe sunt aproape cu desavarsire uitati...

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai Claudiu, Bai Claudita,

    Stii care e problema ta? E una singura. Pacat ca un prost cu diploma ca tine poarta un nume atat de mare. Macar stii de ce e numele tau mare? Probabil ca nu.
    Idioteniile pe care le debitezi nu merita nici cea mai mica atentie. Ce-ar fi sa te ocupi tu de ce stii mai bine, nu stiu, droguri, curve, ce stii tu sa faci in viata, daca stii sa faci ceva.
    Aaaa, si inca ceva, de ce ai tendinta de a scrie "dracul" cu D mare? Ai vreun feeling special pentru tipul in cauza?
    Pacat de tine, prietene, pacat de freza ta si de creasta ta blonduta. Daca eu as fi in locul tau as purta o punga sau o cagula pe fata sa nu imi citeasca lumea prostia pe chip.
    Si cu asta gata, ti-am dat deja prea multa importanta.
    Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  33. Draga Anonim.

    Frumos. Minunat. Distopia produce in general efectul asta de fascinatie momentana.
    Sper ca stii totusi sa faci distinctia intre fictiune pura si realitate, da? Daca da, e ok. Da-i inainte. Te poti apuca si tu de literatura sci-fi, poate il si intreci pe Tolkien. Dar sa nu uiti ca e doar fictiune, nu are nici o relevanta in realitate.
    Multumesc pentru atentia exagerata pe care mi-o acorzi. Iti multumesc si pentru ca nu esti atat de prost ca boul care mi-a consumat spatiul virtual mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  34. Te inteleg ca tu consideri ca nu are nici o relevanta treaba cu Tolkien, si ca e doar literatura pura. Dar poate ca si cu Biblia e exact aceeasi poveste. Si cu Coranul. Nu vreau sa te superi pe mine, dar e destul de rau pentru un preot sa foloseasca cuvinte in genul "bou", "scatofag" etc. Un preot ar trebui sa fie un model de exprimare pentru oameni, dar tu ai folosit ceva cuvinte in genul alora pe care le pronunta Ozzy pe scena.

    RăspundețiȘtergere
  35. Normal ca acest "blog" ultra fundamentalist e casa ta, din moment ce esti sarantoc

    RăspundețiȘtergere
  36. Argumentul cu sarantocul il foloseste orice imbecil care pute a prost de la o mila marina, al carui creier cu doua circumvolutiuni nu are capacitatea de a emite macar o notiune rationala.

    Acelasi argument il foloseste orice manelist stupid, ciorditor in Germania sau Italia, ajuns din greseala mare intelectual in Romania.

    Si tot asa vorbesc si copiii paraziti ai hotilor si curvelor penale care belesc acest popor din functii publice unde sunt pusi numai pe furat.

    TU DIN CE CATEGORIE MAI SUS MENTIONATA ESTI?

    Cand ai sa inveti cum se scrie in limba romana cuvantul "ultrafundamentalist" si ce inseamna cele doua cuvinte care il compun, fiecare parte si impreuna in noul cuvant rezultat, sa vii sa mai stam de vorba. Pana atunci nu ma intereseaza sa stau de vorba cu toti cretinii microcefali care repeta papagaliceste doua-trei fleacuri despre a caror semnificatie habar nu au. Daca imi doresc o discutie cu cineva din regnul inferior discut cu o pisica sau cu un caine. Decenta si cumintenia lor imi spun mult mai multe decat imi poate spune idiotenia ta.
    Sayonara (pentru nivelul tau intelectual asta inseamna La revedere. Inca nu iti vorbesc pe limba pe care o intelegi tu).

    RăspundețiȘtergere
  37. Da si eu sunt cel mai mare satanist din Romania si vreau sa va iau gatul ...hai sa ne pocaim cu totii si alte chestii..
    Fratilor...ce implicati atata religia doar cand vine vorba de muzica si ...sinuciderea artistilor. Feriti-va voi de raul din lume...nu faceti propaganda unor chestii spuse de niste oameni care au cruce in frunte:)sau considera asta:)

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu vad unde mama dracu' greseste Ozzy cand da o lovitura bisericii romane, care e o adevarata masina de spalat creiere. Pai nu-i asa? Adica dam miliarde de euro pentru rahatul ala de catedrala a mantuirii neamului, si lasam scolile si spitalele in mizerie??? Ca om politic, si eu as face asa, ca niste creiere spalate cu numele domnului pot fi mult mai usor de manipulat decat niste indivizi cu scoala care stiu sa si gandeasca. Ozzy, sa ne traiesti ani multi, si te asteptam cu nerabdare!

    RăspundețiȘtergere
  39. Se vede cat de frumos vorbesti 'domnule' insultand pe altii care nu impartasesc parerea ta.Esti un adevarat crestin!

    RăspundețiȘtergere
  40. Aici este casa mea virtuala si nu permit nimanui sa ma insulte, asa ca as prefera sa fiu scutit de gargara asta cu adevaratul crestin. Nu cred ca esti tu in stare sa delimitezi cine e si cine nu e adevarat crestin. Nu iti place pagina mea, pleaca, e cel mai crestinesc sfat pe care ti-l dau, domnule anonim. Si cu asta basta. Nu imi pierd timpul cu anonimii. Cand o sa ai o identitate mai cauta-ma si stam de vorba ca doi domni. Sau ca doi crestini daca vrei (sau macar cu unul dintre noi crestin)

    RăspundețiȘtergere
  41. mie nu imi plac mancatorii de kkt ce este scris aici e numai kkt si ac dc nu inseamna After Christ Devil Comes in primul rand ac dc a fost pus un nume la misto dar bine voi faceti lumea sa creada ce vreti voi mnc de kkt.

    RăspundețiȘtergere
  42. Te-am publicat, anonimule, ca oricine sa vada cam cat de primitiv poate fi nivelul unora. De unde stii tu, un idiot scatofag, ce inseamna si ce nu inseamna acdc? Esti membru al trupei? Esti ruda cu aia care au ales numele? De ce nu iti vezi de treaba ta? Daca, desigur, ai vreo treaba. Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  43. Bai, in primul rand, meriti impuscat in cap de cateva ori, apoi organele interne sa-ti fie imprastiate pe strada. In al doilea rand, cum ai putea tu, idiot imputit, sa stii ce canta un mare om cum este Maestrul Ozzy Osbourne sau Black Sabbath, cand tot ce stii tu e sa-i sugi pula lui dumnezeu si lui cristos si sa dai limbi in cur pizdei aleia proaste pe care voi o numiti fecioara maria.Omuletule, esti prea retardat, prea idiot, prea fanatic ca sa intelegi ce inseamna viata, in general. Muzica pe care o canta Ozzy nu are de-a face cu satanismul sau cu diavolul, oricat de mult ai zice tu ca are, ok? Chiar daca zici ca are, lui Ozzy nu-i pasa si se poate pisa pe tine oricand.El e un artist in adevaratul sens al cuvantului, si-a trait viata cum a vrut, acum e bine, are bani, are de toate.Isi iubeste familia, copiii, fani si pe toti cei care ii sunt dragi si fanii, bineinteles. Nu a fost in viata lui satanist, oricat de mult ai zice tu ca a fost. Intre a canta despre ceva considerat "satanic" si a fi, e cale foarte lunga... Iar tu se pare ca nu intelegi pentru ca esti MUUUUULT MUUUULT PREA PROST SI RETARDAT. Tu ce mortii ma-tii ai? Nu ai decat o pula in cur care te deranjeaza cand stai pe scaun. Si atunci incepi "ce sa fac eu oare azi? ah, stiu... sunt mare credincios, hai sa ma bag la muzica si sa critic in numele lui pulea spataru'!". Sugi, esti un prost, mai mult de atat chiar nu pot sa zic. Probabil in realitate, esti unul care merita pumni in fata si picioare la ficati pana nu se mai ridica de jos... sa fie pur si simplu lasat sa moara intr-o balta de sange. Bai idiotule, tu cand te uiti la un film de groaza, chiar crezi ca exista in realitate zombie sau monstrii? Nu stiu, probabil in mintea ta aia seaca DA!Dar crede-ma, ca stiu mai bine, nu exista, deci stai linistit. Asa este si in muzica rock. Ozzy joaca rolul unui demon. Si? Pura distractie... si eu pot sa ma joc de-a ucigasul cu tine. Eu ridic un cutit, iar tu te prefaci ca mori in chinuri... DE EXEMPLU. Deci dupa cum vezi, muzica rock este echivalent cu un film de groaza. Imi bag pula in mortii ma-tii ! Daca ai avea cap, ti-ai da seama despre ce e vorba in muzica rock, mai ales a Tatalui Ozzy. Stii ce? Ma pis pe crestinismul tau si pe religia ta de 2 bani. Mai bine baga-ti-o in cur pana nu-mi imi bag eu pula in pizda ma-tii si ma pis pe tot neamul tau si o iau la dans pe fecioara maria, in timp ce ma pis pe cristoselul tau si pe doamne-doamne. Si nu, nu sunt satanist, chiar daca zici asta, tot nu sunt si PUTIN IMI PASA CE CREZI TU! Eu vreau doar sa stii ca esti cel mai mare prost si meriti impuscat in cap ! Imbecilule! Din cauza religiei, lumea se omoara intre ea si o duce prost. Baga-mi-as pula in tine, de idiot imputit si jegos. Ati ajuns sa va luati de cei mai mari artisti din muzica rock si din istorie. Da-v-as muie cu lopata !

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu e nimeni ruda cu ac/dc de-aici, dar nici tu nu ai habar ce inseamna. Eu zic sa stergi repede pagina asta, pana nu ti-o umplam de cacat. Si ca sa vezi ca "diavolul face cea mai buna muzica", te-as ruga sa te informezi mai bine inainte sa postezi cacaturi, imbecilule! Muzica asta oricum are cei mai multi fani si faptul ca tu o critici, nu faci altceva decat sa o ridici mai mult in slavi... mereu a fost asa, mereu va fi. Nu esti nimic altceva decat un alt prost care se ia de muzica rock si de Ozzy si tocmai acest lucru face muzica rock unica si cea mai ascultata. Nu stiu daca ai auzit de psihologie inversa, dar tu tocmai l-ai ridicat in slavi pe Ozzy si Black Sabbath. Chiar nu insulti sau critici, sunt exact aceleasi lucruri pe care le-au zis TOTI in vremurile de demult despre Ozzy. Si uite unde a ajuns ! E unul dintre cei mai tari oameni, iar tu esti un prost psihopat cu puta mica. Mars in mortii ma-tii de idiot ! Caca-m-as pe dumnezeul tau ala batran, care pute ! Il simt de-aici, idiotule ! Pisa-m-as pe cristosul ma-tii !

    RăspundețiȘtergere
  45. Ultimilor doi boi (sau vaci) care mi-au scris: v-am publicat, retardatilor, ca sa vada lumea intreaga ca sunteti niste degenerati, niste gunoaie umane. Voma voastra scrisa e tot ce am nevoie pentru a demonstra ca articolul meu este perfect pertinent si eu am dreptate in tot ce am scris. Asa ca, tembelilor, cand iesiti din grota si sunteti in stare de o discutie civilizata, mai vorbim.
    Iar jegosului care ma ameninta cu impuscatul in cap, am o veste proasta pentru tine, idiotule: pot oricand sa aflu din ce grota te dai mare barbat si pot oricand depune impotriva ta o plangere la politie (ceea ce voi si face) si sa te trezesti cu rozeta sparta de catre ratatii de nivelul tau de la bulau. Ai inteles, cretinule?
    Apropo, cand aveti nevoie de o exorcizare sa imi scrieti, va aranjez o intalnire cu un exorcist. Retro, Satana!!!! (tradus la nivelul vostru de pitecantropi: Piei, drace!)

    RăspundețiȘtergere
  46. Faptul ca tu, idiotul care semneaza Unknown, esti in stare, cretinule, sa scrii asemenea dejectii demonstreaza ca monstrii aia din filmele de groaza exista. Tu esti unul dintre ei. Ar trebui sa fii inchis intr-un spital de dementi. Un om sanatos la cap nu ar face asa ceva, nu ar scrie despre sange, ficati, omor si asa mai departe. Mai ai nevoie de vreo proba ca esti complet bolnav pentru ca "tatal ozzy" te-a transformat intr-un monstru?

    RăspundețiȘtergere
  47. tu chiar nu observi ca vorbesti mai singur aici? te agiti singur ca un cola. si apropo, degeaba incerci sa te dai tu mare cult si invatat. ca vad ca si tu te cobori la nivelul celor pe care ii insulti (ex retardat, cretin, dobitoc, jeg, analfabet) etc.

    RăspundețiȘtergere
  48. asa, si ce iti pasa tie ca ma agit singur? Ma agit pe blogul meu, nu pe al tau... si de coborat nu ma cobor la nivelul vostru, ci pur si simplu va vorbesc pe o limba pe care o cunoasteti, pentru ca diferenta de specie intre noi sa nu fie o piedica in calea comunicarii. Altceva?

    RăspundețiȘtergere
  49. este uimitor cum degenereaza omenirea rin cauza certurilor intre persoane cu pareri diferite,nu va mai certati ca distrugeti omenirea si asa nu vom mai puteea realiza utopia(pace mondiala si respect intre toti oamenii,o societate perfecta)

    RăspundețiȘtergere
  50. Pentru cei care spun că Ozzy este inocent: e atât de ”inocent”, încât John McCollum s-a sinucis după ce i-a ascultat piesa ”Suicide Solution”. Iar James Jollimore a ucis o femeie și pe copiii ei după ce i-a ascultat albumul ”Bark at the Moon”. A se ține cont și de videoclipul ”Miracle Man”, în care Ozzy, la un moment dat, a simulat că face sex cu un porc în biserică :))

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...