joi, 4 martie 2010

CNA şi-a făcut datoria

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat emisiunea lui Dan Diaconescu în care acesta l-a avut invitat pe aşa-zisul scriitor Pavel Coruţ. Salutăm cu bucurie şi speranţă faptul că statul a fost de partea cetăţeanului şi a apărat adevărata libertate de opinie, condamnând dreptul de a insulta şi de a terfeli conştiinţa altora în numele libertăţii. Sublinierea din interiorul documentului îmi aparţine.



Stimate domnule Mihai Silviu Chirilă,


Vă mulţumim pentru sesizarea dumneavoastră (nr. de înregistrare la CNA 1333 din 03.02.2010) în legătură cu emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, ediţia din data de 24.01.2010, care l-a avut invitat pe scriitorul Pavel Coruţ, şi vă comunicăm următoarele:
În şedinţa publică din data de 02.03.2010, membrii CNA au analizat raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate pentru emisiunea “Dan Diaconesu Direct” şi au constatat că ediţia difuzată în data de 24.01.2010 a fost redifuzată, în zilele de 02 şi 03.02.2010, fără menţiunea “Reluare”. Pe parcursul emisiunii respective, invitatul, dl. Pavel Coruţ, a adus acuzaţii grave preoţilor Bisericii ortodoxe române şi a făcut aprecieri denigratoare la adresa tuturor religiilor, fără ca moderatorul să intervină pentru asigurarea pluralismului opiniilor.
Consiliul a decis sancţionarea postului OTV cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, respectiv a prevederilor art. 42 (alin. 1,3,4) referitoare la obligaţia radiodifuzorului de a respecta dreptul unei persoane la propria imagine, art. 85 alin. 2 lit. b cu privire la faptul că trebuie să se afişeze pe ecran „Reluare”, pe întreaga durată a redifuzării unei emisiuni şi ale art. 71 care precizează principiile ce trebuie respectate pentru asigurarea informării corecte a publicului, prin “favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie”.
De asemenea, vă informăm că, pentru încălcarea art. 85 alin. 2 lit. b din Codul audiovizualului, postul OTV a mai fost sancţionat, în şedinţa publică din data de 28.01.2010, cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

Cu consideraţie,
Preşedinte CNA

Răsvan Popescu

7 comentarii:

  1. Felicitări pentru initiativa si ma bucur pentru succesul ei. Sper ca si alte televiziuni se vor gandi de doua ori atunci cand vor invita asa zisi oameni de cultura cum se pretinde a fi acest Corut.

    PS.
    Nu se vede foarte clar imaginea, nu s-ar putea sa fie un pic marita?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Domnule Ioan,

    Din pacate blogspot nu imi permite sa mai maresc imaginea (sau poate nu ma pricep eu sa fac asta). Iata insa textul sub documentul scanat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ivy, draga,

    Poate nu ai aflat ca OTV e televiziunea publica mai nou, deci a te uita la OTV e o datorie cetateneasca. In plus, de cand OTV l-a pus presedinte pe cel ce e presedinte acum, nu strica sa vezi ce i se mai spune romanului la OTV.

    Mie nu imi place gandirea dihotomica. Nu imi place sa impart oamenii in buni si rai, in destepti si prosti etc. etc. SI imi place sa fiu mereu bine informat, deci Audiatur et altera pars este pentru mine o regula sacra.
    In plus, Discovery sin National G sunt posturi care rescriu istoria si prezinta realitatile dupa o grila de interpretare care nu ma intereseaza. Cred ca in esenta si ele sunt un fel de OTV-uri de limba engleza. Mutatis mutandis, of course!

    La aceste posturi am sa ma uit numai cand am sa am comenzi de traducere pentru ele (sunt si traducator de filme, nu stiu daca scrie si asta la "Despre mine").

    Pana la urma cred ca faptul ca ma uit eu la OTV nu are nici o legatura directa cu ceea ce scrie in articolul de mai sus. Nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu chiar te uiţi la emisiunile OTV şi în reluare? Este prima dată când îti vizitez blogul şi văd la secţiunea despre mine "Scriitor pe blog amator, interesat de valori culturale si morale autentice" Ce legătură au emisiunile OTV cu valori culturale şi morale autentice ? Mă aşteptam la Discovery,National Geographic, d`astea de intelectuali! Nu OTV!

    RăspundețiȘtergere
  5. Comentariul meu apare inaintea ta pentru ca am uitat sa il pun si l-am pus dupa ce i-am dat raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat despre uitatul la OTV, nu ma uit la OTV decat in situatii de astea, in care cineva ma alerteaza: "Ba, vezi ca aia la OTV..." etc. M-as uita si la ce minte Emil Bok sau Elena Udrea, dar marturisesc ca nu rezist mai mult de 30 de secunde sa ii vad.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru sesizare!
    Un mare plus are si CNA. E o dovada ca unele lucruri au rezolvare pentru binele contribuabilului chiar si in tara noastra...

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Cateva consideratii cu privire la motivele pentru care consider ca lupta antiecumenista se afla intr-un impas de moment

Ii respect pe toti cei ce scriu cu buna credinta pe pagina mea de facebook , chiar si pe cei ce scriu impotriva mea, imi pare rau ca lu...